News Flash:

A fost deschis circulației podul monument istoric construit în 1886

Începând de luni se circulă pe Podul Dâmboviţei, care face legătura între judeţele Argeş şi Braşov

28 Noiembrie 2023
157 Vizualizari | 0 Comentarii

Prefectura Argeș a transmis luni deschiderea traficului pe Podul Dâmboviței, care face legătura între județele Argeș și Brașov. Acesta este cel mai lung pod în arc din România și a fost construit de o echipă sută la sută românească, în urma unei investiții de peste 46 de milioane de lei, conform news.ro.

Conform autorităților locale, punerea sa în funcțiune va permite eliminarea restricțiilor pentru camioane de pe actualul pod peste Dâmbovița, un pod-monument istoric construit în 1886.

„Soluţia adoptată la Podul Dâmboviţei cred că face cinste şi proiectanţilor, şi constructorilor, şi Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti care sunt sigur că îl va întreţine pentru a avea o calitate cât mai bună pe toată durata de funcţionare”, a afirmat Ionuţ-Cristian Săvoiu, secretar de stat Ministerul Transporturilor.

Într-o postare pe Facebook, Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a furnizat câteva detalii tehnice despre noul pod. Acesta este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit în România. Rampele de acces din pământ armat au o înălțime maximă de 10 metri și o lungime de 593 de metri. Subtraversarea rampei Pitești se realizează printr-un pasaj de beton armat cu o lungime de 15 metri și o lățime de 5 metri, în timp ce podul în sine are o lungime de 170 de metri și o înălțime de 31 de metri, conform precizărilor oficiale.

Noul pod este amplasat pe DN73 în Județul Argeș, în comuna Dâmbovicioara. Acesta traversează râul Dâmbovița în aval de podul istoric, printr-o deschidere de 100 de metri, încadrată de două deschideri marginale de câte 35 de metri fiecare. Lungimea totală a proiectului, incluzând podul peste râul Dâmbovița și rampele de acces, este de 760 de metri, oferind o variantă de ocolire a centrului localității Podul Dâmboviței. Valoarea totală a proiectului este de 46 de milioane de lei, iar finanțarea europeană a fost de 32 de milioane de lei.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005548 (s)