News Flash:

Succes mare pentru România

CE a aprobat modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență al României

22 Noiembrie 2023
181 Vizualizari | 0 Comentarii

Ieri, Comisia Europeană a aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), care, în forma sa modificată, include și secțiunea REPowerEU. Alocarea actuală a PNRR este de 28,5 miliarde de euro (14,9 miliarde de euro sub formă de împrumuturi, 13,6 miliarde de euro sub formă de granturi) și cuprinde 66 de reforme și 111 investiții.

„Un succes mare pentru România și pentru corecta gestionare și prioritizare a investițiilor din PNRR. Am reașezat obiectivele din Plan pentru a accelera tranziția verde, digitală, asistența medicală, serviciile publice de ocupare a forței de muncă și protecția socială, transporturile, educația și, nu în ultimul rând, fiscalitatea. Suntem prudenți cu banii statului, dar prompți în accesarea fondurilor europene și dezvoltarea României. 

Le mulțumesc colegilor din MIPE care au lucrat neîncetat la realizarea acestui obiectiv, iar celor care au comentat de pe margine și au prevestit iresponsabil colapsul, periclitându-ne poziția în fața partenerilor externi, le spun doar atât: limitarea de 9,4% din PIB cu privire la sistemul public de pensii nu se mai regăsește în modificarea aprobată astăzi, semn că măsurile Guvernului și cuvântul nostru dat în fața Comisiei au credibilitatea necesară și suficientă că traiectoria pe care merge România este una de construcție sustenabilă și responsabilă”, a afirmat Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Prin intermediul programului REPowerEU, România va primi finanțare nerambursabilă suplimentară în valoare de 1,4 miliarde de euro. Componenta REPowerEU include două reforme noi și șapte investiții care vizează accelerarea producției de energie verde, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și pregătirea și dezvoltarea forței de muncă în sectorul producției de energie verde.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005661 (s)