News Flash:

Anunț important!

România nu va avea probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale în această iarnă

20 Noiembrie 2023
146 Vizualizari | 0 Comentarii

În această iarnă, aprovizionarea cu gaze naturale în România nu va fi o problemă, indiferent de condițiile meteorologice, conform declarațiilor lui Virgil Popescu, președintele Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților. Capacitatea de depozitare a României a crescut cu încă 100 de milioane de metri cubi în 2023.

În ceea ce privește sectorul construcțiilor, Institutul Național de Statistică a raportat o creștere semnificativă, de 12,5% în termeni bruto și 13,1% ajustat în primele nouă luni ale anului curent. Lucrările de reparații capitale au înregistrat o creștere de 22,7%, în timp ce construcțiile noi au avansat cu 13,1%. În același timp, lucrările la clădirile rezidențiale au înregistrat o scădere de 7,2%.

Analizele Băncii Naționale a României indică o creștere probabilă a numărului de insolvențe în perioada următoare, în conformitate cu tendințele europene, conform membrului Consiliului de Administrație al BNR, Cristian Popa. Acesta a subliniat că sectorul bancar este bine pregătit să gestioneze aceste evoluții, fiind capitalizat, lichid și bine reglementat, iar BNR îndeplinește un rol de supraveghere strictă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005465 (s)