News Flash:

Un nou protest!

Marți, 30 aprilie, angajați secției Salubrizare 1 a Retim au organizat un protest spontan

30 Aprilie 2024
69 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto Tion ro

În dimineața zilei de marți, 30 aprilie, angajații secției Salubrizare 1 a Retim au organizat un protest în curtea punctului de lucru situat pe strada Divizia 9 Cavalerie. Motivele protestului includ atât comportamentul abuziv al șefilor, cât și nemulțumiri legate de salarii și condiții de muncă necorespunzătoare. În intervalul orar 7:00 - 10:30, aproximativ 200 de angajați ai Retim au participat la o acțiune de grevă spontană. Aceștia sunt cei care desfășoară activități în zona străzii Divizia 9 Cavalerie.

Printre problemele semnalate de angajați se numără salariile considerate foarte mici, comportamentul abuziv al conducerii secției și lipsa unor măsuri adecvate din partea conducerii companiei. Angajații cer majorarea salariilor cu 1.500 de lei net per angajat, îmbunătățirea condițiilor de muncă și utilizarea unor mijloace omologate pentru pontajul șoferilor, în prezent fiind folosit GPS-ul. Documentele depuse de angajați menționează și comportamentul "abuziv, agresiv și neadecvat" al șefului de secție, care ar fi tăiat ore nejustificat șoferilor.

Deși recent a fost înființat un sindicat al angajaților de pe această secție, protestul de marți nu a fost organizat de către organizație, ci a pornit spontan, după ce angajații au constatat că bonusul de Paște este de numai 300 de lei. Cu toate acestea, sindicatul ia în considerare organizarea unor acțiuni de protest în viitor, respectând toate cerințele legale. În plus, reprezentanții angajaților afirmă că, odată cu înființarea sindicatului, aceștia au fost incluși pe "lista de concedieri", adică posturile lor au fost desființate.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004974 (s)