News Flash:

Veste bună pentru unii fermieri

APIA a plătit în avans fermierilor eligibili suma de 276.521.796,10 lei

16 Noiembrie 2023
145 Vizualizari | 0 Comentarii


Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat transferul sumei de 276.521.796,10 lei către 165.914 fermieri eligibili pentru plata avansului în cadrul Campaniei 2023.

Plățile pentru intervențiile finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) sunt realizate în lei, la un curs de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, în timp ce plățile pentru măsurile finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) se efectuează la un curs de schimb valutar de 4,9495 lei/euro.

„Reamintim că, în cadrul Campaniei 2023, APIA acordă avansuri în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plăţile directe şi de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru măsurile delegate”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de agenţie.

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Cornel Turcescu, a primit o delegație din Republica Moldova în cadrul unei vizite de studiu. Această vizită a avut loc în contextul pregătirii Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană și în colaborare cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cadrul proiectelor "Răspunsul multidimensional la provocările emergente în materie de securitate umană" și "Accelerarea Transformării Digitale în Sectorul Public". Scopul acestei acțiuni a fost să contribuie la construirea unui sector agricol rezilient în Republica Moldova.

Obiectivul principal al acțiunii a fost să împărtășească bune practici de implementare la nivelul APIA a Sistemului Integrat de Administrare și Control, inclusiv mecanismele asociate, precum și procedurile referitoare la acreditarea agențiilor de plăți ale Uniunii Europene.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005760 (s)