News Flash:

Bine de știut!

Primăria Timișoara anunță că urmează să înființeze un nou serviciu cu scopul modernizării sistemului de termoficare

29 Aprilie 2024
71 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara pregătește înființarea unui nou Serviciu Public de Interes Local pentru Transportul, Distribuția și Furnizarea Energiei Termice în Sistem Centralizat. Acest serviciu va avea responsabilitatea de a administra rețeaua de transport și distribuție a energiei termice din oraș și va căuta să obțină finanțări europene nerambursabile pentru modernizarea întregului sistem.

„Mai mult, prin înființarea acestui serviciu, pierderile tehnologice reclamate de Colterm nu vor mai fi suportate de către societatea de termoficare”, a transmis instituția.


Propunerea de hotărâre referitoare la înființarea noului serviciu a fost supusă consultării publice timp de 30 de zile.


„Continuăm un proces crucial pentru Timișoara și tranziția orașului spre energie verde. În această iarnă, Colterm a fost în cea mai bună situație de 20 ani încoace. Cu stocuri de cărbune istorice, un contract de gaz pe termen lung, 30 km de rețea de termoficare modernizată și datorii istorice de peste 70 milioane lei achitate către furnizorul de gaz. De când a intrat în insolvență în octombrie 2021, Colterm a achiziționat toate certificatele necesare. Acum e timpul să facem pasul următor și să investim în tehnologii regenerabile pentru producerea energiei. Deschidem poarta pentru diversificarea surselor din care putem produce agentul termic care ajunge în final la timișoreni. Serviciul pe care îl înființăm face exact asta și este și soluția potrivită ca să accesăm mai multe fonduri europene pentru modernizarea întregului sistem. Pe termen lung, asta înseamnă costuri mai mici la bugetul local, cheltuieli mai mici pentru abonați și un oraș mai puțin poluat”, a afirmat primarul Dominic Fritz.


În viitoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, va fi prezentat spre aprobare un proiect de hotărâre referitor la prelungirea duratei "Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică" până la 1 august 2024. Primăria Timișoara estimează că până la această dată vor fi finalizate procedurile de transparență necesare pentru înființarea noului serviciu.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006475 (s)