News Flash:

Veste bună pentru cei care vor să-și cumpere o mașină

72,6 milioane de lei disponibili pentru o nouă sesiune „Rabla Plus” începând cu 23 noiembrie

21 Noiembrie 2023
90 Vizualizari | 0 Comentarii


 72,6 milioane de lei vor fi disponibile pentru persoanele fizice în cadrul unei noi sesiuni "Rabla Plus", care va începe joi, 23 noiembrie, conform anunțului făcut luni de către ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.


„Începând cu ziua de joi, prin Administraţia Fondului de Mediu, vom deschide o nouă sesiune pentru „Rabla Plus”. Este vorba de autoturismele electrice şi plug-in hybrid. Această nouă sesiune se va adresa persoanelor fizice, pentru că avem nişte sume de bani rămase ca urmare a derulării acestui program. Nu sunt bani foarte mulţi, sunt 72,6 milioane de lei, deci vom putea finanţa aproximativ 1.500 de autoturisme electrice, însă ştiu că e un program extrem de apreciat de către români, care vor beneficia de unul dintre cele mai mari vouchere din Uniunea Europeană, de aproximativ 10.000 de euro, aşa cum i-am învăţat şi până acum. Aş mai adăuga faptul că, începând din anul 2016, când a început Programul "Rabla Plus", până astăzi, am pus pe străzile României peste 36.000 de autoturisme 100% electrice, care înseamnă un mediu mai curat în oraşele din România şi multe alte beneficii”, a precizat Fechet.

Potrivit datelor recente publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), autoturismele "verzi", adică cele electrice (100% și hibride plug-in), precum și cele full hybrid (care dispun și de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), au atins o cotă de piață de 23,8% în România la finalul lunii octombrie a acestui an. Această cifră depășește cu 10,9% cota deținută de motoarele diesel.

În total, autoturismele ecologice au înregistrat performanțe remarcabile, cu o creștere semnificativă a achizițiilor în această categorie (+31,8%) față de aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, este de remarcat creșterea substanțială a autoturismelor 100% electrice (+51,3%) și a celor plug-in hybrid (+45,7%) din totalul autoturismelor electrificate.

Programul "Rabla Plus" a beneficiat în acest an de bugete alocate persoanelor juridice în valoare de 83,47 milioane de lei, primăriilor și instituțiilor publice cu suma de 34 milioane de lei, în timp ce persoanele fizice au avut alocată suma de 155 milioane de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007838 (s)