News Flash:

Veste bună pentru cei suferinzi

Vaccinul pentru tratarea melanomului a intrat în a treia etapă de studiu

30 Aprilie 2024
86 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto telegrafonline ro

Specialiștii britanici de la University College London Hospitals NHS Foundation Trust (UCLH) conduc cercetarea pentru dezvoltarea unui vaccin care a intrat în etapa a treia de studiu. Această etapă se concentrează pe terapia personalizată, care implică prelevarea unei mostre de tumoare și secvențierea ADN-ului acesteia. Ulterior, cu ajutorul inteligenței artificiale, doza de vaccin este adaptată pentru fiecare pacient în parte.

Este esențial de menționat că aceeași formulă a vaccinului nu poate fi aplicată la doi pacienți diferiți, deoarece nu ar fi eficientă. Scopul vaccinului este de a stimula sistemul imunitar al pacientului, astfel încât acesta să înceapă lupta împotriva celulelor canceroase și a tumorii. În etapele anterioare ale cercetării, oamenii de știință au constatat că riscul de recidivă a bolii este redus semnificativ.

Melanomul, un tip agresiv de cancer de piele, afectează aproximativ 132.000 de persoane în fiecare an. Tratamentul principal în prezent este intervenția chirurgicală, însă uneori se utilizează și radioterapia, medicamentele și chimioterapia. Cu toate acestea, vaccinul a obținut rezultate promițătoare, iar cercetătorii intenționează să îl testeze și în cazul altor tipuri de cancer, precum cel de prostată, plămâni și rinichi.

Faza a treia a studiului va implica un număr mai mare de pacienți, aproximativ 1.100, comparativ cu câteva sute în etapele anterioare. Cercetătorii sunt încântați de progresele obținute până în prezent și consideră tehnologia din spatele acestui vaccin cu adevărat inovatoare.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006828 (s)