News Flash:

Anunț din partea Ministerului turc de Externe

Premierul olandez Mark Rutte, susținut de Turcia în cursa pentru postul de secretar general al NATO

30 Aprilie 2024
109 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministerul turc de Externe a declarat, pentru AFP, că Turcia îl susține pe premierul olandez Mark Rutte pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg în funcția de secretar general al NATO.

„Am anunţat la Bruxelles”, unde, se află sediul NATO, a afirmat purtătorul de cuvânt al MAE turc, după o întâlnire la Istanbul între preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi premierul olandez Mark Rutte.

Erdogan nu a dezvăluit atunci opțiunea Turciei, dar a subliniat că decizia sa se va baza pe rațiune și i-a urat, zâmbind, lui Rutte succes în "noua sa călătorie".

Mark Rutte, în vârstă de 57 de ani, este considerat principalul favorit pentru a prelua postul de secretar general al NATO, în fața președintelui român Klaus Iohannis.

Mai multe țări, printre care Franța, SUA, Regatul Unit și Germania, și-au exprimat deja susținerea pentru premierul olandez, care conduce interimar guvernul în timp ce continuă negocierile pentru formarea unui nou executiv după alegerile care au avut loc în noiembrie. El a specificat că se va retrage din politică internă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005406 (s)