News Flash:

Guvernul a făcut anunțul

Salariul minim pe economie, majorat de la 1 iulie

30 Aprilie 2024
79 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro


Guvernul României a făcut cunoscută o nouă măsură referitoare la salariul minim pe economie, care va intra în vigoare începând cu 1 iulie. Autoritățile guvernamentale urmează să adopte acte normative pentru a pune în aplicare această majorare salarială. Conform propunerii, se dorește o creștere a salariului minim brut de la 3.300 de lei la 3.700 de lei.

Aceste modificări proiectate vor influența semnificativ veniturile angajaților din România, estimându-se că salariul net va ajunge la aproximativ 2.300 de lei, reprezentând o creștere netă de peste 200 de lei. Marcel Ciolacu a explicat că propunerea este de a stabili un salariu minim de 3.700 de lei pentru a oferi un cadru de predictibilitate mediului de afaceri pe o perioadă de 6 luni. Înainte de data menționată, Guvernul are în plan să mențină facilitățile care includ scutirea de taxe pentru o parte din salariul minim brut. De asemenea, începând cu 1 iulie, va fi implementat și salariul minim european, odată cu finalizarea și aprobarea celor trei acte normative.

Reprezentanții Guvernului subliniază, de asemenea, importanța implementării unui mecanism automat de majorare anuală a salariului minim în România. Acest mecanism ar trebui să funcționeze într-un mod previzibil, asigurând o creștere constantă a nivelului de trai și a puterii de cumpărare pentru toți angajații din țară. În plus, majorarea salariului minim la 3.700 de lei, anunțată de premierul Marcel Ciolacu pentru 1 iulie, va consolida veniturile salariale la un nivel adecvat pentru implementarea unui mecanism de creștere automată a salariilor.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006564 (s)