News Flash:

Veste bună pentru bănățeni

MMAP a emis, vineri, 26 aprilie, acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene în Banat

29 Aprilie 2024
72 Vizualizari | 0 Comentarii

Vineri, 26 aprilie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a emis acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene propuse să fie construite în comunele Ciuchici, Naidăș, Sasca Montană, Răcășdia, Vrani, Berliște și Ciclova Română din județul Caraș-Severin.

Cele patru parcuri eoliene cuprind un total de 81 de turbine, fiecare având o putere instalată de 6,2 MW, și sunt dotate cu sisteme de stocare a energiei electrice. Acestea vor juca un rol semnificativ în procesul de decarbonare a sistemului energetic național.

Parcurile eoliene vor contribui la înlocuirea capacităților poluante și vor ajuta la atingerea țintei stabilite pentru Sursele Regenerabile de Energie în sectorul Energiei Electrice (SRE-E). Durata estimată pentru execuția acestora este de 36 de luni.

„Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai evidente, iar noi suntem datori să identificăm soluții pentru protejarea naturii și a umanității.Asemenea investiții, ce produc energie din surse regenerabile, prezintă numeroase beneficii, printre care și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, diversificarea aprovizionării cu energie și reducerea dependenței față de piețele de combustibili fosili.

De asemenea, dezvoltarea surselor regenerabile de energie ne ajută și prin crearea de noi locuri de muncă verzi, în România”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1380 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006200 (s)