News Flash:

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, declară!

Digitalizarea, unul dintre cele mai importante instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale

17 Noiembrie 2023
149 Vizualizari | 0 Comentarii


Digitalizarea reprezintă un instrument esențial în lupta împotriva evaziunii fiscale și în modernizarea proceselor de antifraudă și inspecție fiscală, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu. El a subliniat că o evaziune fiscală de 10% din PIB sau un decalaj al TVA-ului de 35% sunt inacceptabile. Ministrul a fost întrebat cu privire la noul proiect anunțat de liderii PSD și PNL pentru combaterea evaziunii fiscale și îmbunătățirea colectării taxelor și impozitelor la stat.

Sectorul comerțului cu autovehicule a înregistrat o creștere de 25,3% în primele nouă luni ale acestui an, contribuind semnificativ la avansul de 14,1% al volumului cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică. În paralel cu această creștere, s-au înregistrat rezultate pozitive și în comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+1,1%) și în activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+0,1%).

Pe Bursa de Valori București (BVB), ședința de joi s-a încheiat în creștere pe aproape toți indicii, iar valoarea totală a tranzacțiilor a atins 59,248 milioane de lei. Companiile Hidroelectrica, cu un rulaj de 8,58 milioane de lei, TTS (Transport Trade Services), cu 4,662 milioane de lei, și Banca Transilvania, cu 3,995 milioane de lei, au înregistrat cele mai mari valori de tranzacționare pe Piața Reglementată. Indicele principal BET a înregistrat o creștere de 0,38%, ajungând la 14.699,82 puncte, în timp ce BET-Plus, indicând evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la Bursă, a înregistrat un avans de 0,38%.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006047 (s)