News Flash:

Credincioșii ortodocși se pregătesc să ia Lumină

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai

29 Aprilie 2024
66 Vizualizari | 0 Comentarii


Patriarhia Română a anunțat că Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 4 mai, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Tradițional, Lumina Sfântă va fi oferită delegaților eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internațional Otopeni. Apoi, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă către fiecare parohie din cadrul lor. De asemenea, și în acest an, Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei.

În aceeași seară, în jurul orei 19:00, Sfânta Lumină va fi primită la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Considerată un miracol al ortodoxiei, Lumina Sfântă se întâmplă în fiecare an de Paște la Ierusalim, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12:30 și 14:30, când deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se coboară din cer. Manifestându-se diferit în fiecare an, acest foc nu arde în primele minute.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006361 (s)