News Flash:

RETETA ZILE: MUCENICI FIERTI CU NUCA

9 Martie 2017
986 Vizualizari | 0 Comentarii
mujcenici 48669700
Mucenicii fierti cu nuca este o mancare de post foarte cunoscuta si delicioasa. Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul.
ingrediente
Aluat:
   250g faina
   120ml apa calduta
   sare din ochi
Sirop:
   2 litri apa
   sare din ochi
   300g zahar
   3 linguri miere
   coaja rasa de la o lamaie
   2 fiole esenta de rom
   2 pliculete zahar vanilat
   200g de nuca
   scortisoara individual
mod de preparare
Mucenicii fierti cu nuca este o mancare de post foarte cunoscuta si delicioasa. Intr-un castron punem faina, adaugam un praf de sare, apa si amestecam totul pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste deloc de mana.Luam bucatele foarte mici de aluat, pe fiecare in parte, le rulam intre suprafata de lucru si podul palmelor pana obtinem un rulou de aproximativ 7cm si subtire. Din ruloul obtinut, formam un cerc, apoi il incolacim in forma de 8.
Toti mucenicii obtinuti ii punem la uscat pe o coala de hartie, pana a doua zi. A doua zi, dupa ce s-au uscat putem sa-i preparam. Intr-o cratita punem 2 litri apa, adaugam zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, un praf de sare si aducem la fierbere.
Cand incepe apa sa fiarba, adaugam in cratita si mucenicii si ii lasam sa fiarba pana se inmoaie .In timpul fierberii amestecati din cand in cand in cratita sa nu se lipeasca mucenicii unii de altii.
Cand sunt suficienti de fierti, adaugam mierea, coaja rasa de la o lamaie, esentele de rom si nuca si amestecam. Daca va place scortisoara, puteti sa adaugati si scortisoara, la mine sotul e doritor. Mucenicii gatiti astfel, se pot servi atat calzi cat si reci.
Mucenicii fierti cu nuca se servesc pe farfurie, individaual, cu lingura.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1373 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005754 (s)