News Flash:

Remedii exceptionale cu usturoi pentru diferite afectiuni

8 Martie 2017
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi incoltit
Usturoiul este bine cunoscut ca un remediu de sanatate natural, inca din antichitate, fiind folosit  pentru a trata diverse afectiuni. Se poate consuma fiert sau proaspat. La fel de utili pot fi praful de usturoi sau fulgii de usturoi uscat.

Usturoiul are o capacitate uimitoare de a ne ajuta in viata noastra de zi cu zi. Atunci cand este folosit in scopuri medicinale, usturoiul poate trata o varietate de boli. Studii numeroase despre usturoi au demonstrat ca acesta poate avea beneficii in dezvoltarea copiilor, inca din uterul mamei, asa ca viitoarele mame trebuie sa ia in calcul si acest aspect. 

Usturoiul intareste sistemul imunitar, lupta impotriva infectiilor de plamani in caz de tuse si congestie pulmonara. In lunile de iarna, usturoiul previne si grabeste vindecarea in caz de raceala sau gripa. Un remediu popular vechi consta in a manca un catel de usturoi care a fost inmuiat in miere, la primul semn de raceala.

Usturoiul contine niveluri ridicate de iod, reprezentand un tratament foarte eficient pentru hipertiroidie, iar scorbutul este tratat de vitamina C continuta in  usturoi. Impotenta poate fi vindecata cu usturoi si tratamentul acesteia continua in acest fel in multe zone ale lumii.

Studiile au demonstrat beneficiile uimitoare ale consumului de usturoi in cazul  bolilor de inima, in reducerea nivelului  colesterolului rau - LDL, a depozitelor de colesterol de pe peretii venelor. Strivit sau zdrobit in presa de usturoi, acesta elibereaza o substanta numita alicina, un compus sulfuric care este de fapt un antibiotic natural.

Atentie! Daca va decideti sa luati usturoi sub forma de comprimate sau capsule, procesele industriale utilizate pentru a crea tablete de usturoi distrug alicina prezenta in mod natural in usturoiul crud.

Usturoiul este si o sursa importanta de vitamina B6, care este necesara unui sistem imunitar sanatos si ajuta la cresterea eficienta de noi celule. Vitamina B6 stimuleaza si buna dispozitie. Usturoiul poate ajuta la prevenirea multor tipuri de cancer: cancer la vezica urinara, prostata, san, colon si stomac. Studii de specialitate mai arata ca si tumorile si-au redus dimensiunea cand pacientii au fost tratati cu usturoi.

Usturoiul regleaza nivelul zaharului din sange, deoarece imbunatateste nivelul de insulina, ajutand la controlul diabetului. Cereti insa sfatul medicului daca utilizati medicamente antidiabetice.

Se recomanda ca adultii sa consume nu mai mult de un catel de usturoi de doua sau de trei ori pe zi, iar copiii de la un sfert la o jumatate de catel, o data sau de doua ori pe zi.

Un cuvant de avertizare cu privire la consumul de prea mult usturoi: in doze mari, usturoiul poate fi daunator pentru sanatate si nu trebuie consumat mai mult decat doza recomandata. De asemenea, usturoiul ajungand in sange este eliberat partial prin transpiratie, astfel ca va rezulta un miros specific al corpului .

Pentru a combate mirosul de usturoi se poate folosi o crenguta de patrunjel dupa fiecare doza de usturoi pentru a combate aroma “minunata” de respiratie usturoiata!

usturoiul hipertiroidie vitamina b6 usturoiul r diabetului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004956 (s)