News Flash:

Atenție!

Un nou val de praf saharian trece pe deasupra României

23 Aprilie 2024
81 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto stiridecluj ro

Între orele 9:00 de pe 23 aprilie și 13:00 de pe 24 aprilie, se așteaptă că circulația predominant sud-vestică a aerului să faciliteze deplasarea spre sud-estul Europei a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, potrivit informațiilor furnizate de Mediafax.

„Această masă de aer va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima parte a zilei de miercuri (24 aprilie), iar depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele în care va ploua”, a comunicat ANM.


Conform meteorologilor, în după-amiaza zilei de miercuri, masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa spre nord-est și se va îndepărta de țară.

Praful saharian poate afecta calitatea aerului în zonele în care ajunge, conducând la o creștere a concentrației de particule în suspensie în atmosferă. Acest fenomen poate genera probleme de sănătate, în special pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul sau alergiile.

În plus, praful saharian poate influența vremea și condițiile meteorologice locale, având un impact asupra fenomenelor precum ploile, temperaturile sau calitatea aerului. De asemenea, poate reduce vizibilitatea și poate acoperi diverse suprafețe, inclusiv vehicule și clădiri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005889 (s)