News Flash:

Vremea a stricat planurile municipalității

Primăria Timișoara a amânat tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor

24 Aprilie 2024
73 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro

Primăria Timișoara a transmis că tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânțarilor și a larvelor acestora, planificate inițial pentru perioada 15 – 25 aprilie, au fost reprogramate și vor avea loc între 26 și 30 aprilie 2024. Schimbarea perioadei a fost determinată de condițiile meteo nefavorabile, care nu au permis desfășurarea în condiții de siguranță și eficiență a operațiunilor de dezinsecție.

Tratamentele vor fi efectuate terestru, în intervalul orar 21:00 – 6:00. Se solicită evitarea zonelor de acțiune a utilajelor în timpul pulverizării soluțiilor de combatere a ţânțarilor și larvelor acestora, pentru a preveni orice incidente neplăcute.

Apicultorii sunt sfătuiți să ia toate măsurile necesare pentru protejarea albinelor și să îndepărteze stupii din zona de stropire în perioada menționată.

Personalul implicat în lucrări este calificat și autorizat conform legislației în vigoare și este echipat cu echipament de protecție adecvat. Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și sunt înregistrate în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății (Cymina Plus, Vectobac WG). Aceste substanțe sunt încadrate în Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor).

În conformitate cu legislația în vigoare, asociațiile de proprietari/locatari, proprietarii de gospodării individuale și cetățenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente sunt obligați să efectueze lucrările de deratizare și dezinsecție în termen de 5 zile de la observarea apariției rozătoarelor sau insectelor. De asemenea, aceștia trebuie să igienizeze spațiile proprii și să salubrizeze zonele de depozitare a deșeurilor menajere înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amenzi contravenționale între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoane juridice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006943 (s)