News Flash:

Verificari la centrele de permanenta din Timis. Activitatea va fi optimizata

5 Mai 2022
381 Vizualizari | 0 Comentarii
centru de permanenta

Dupa ce au fost demarate controale la toate centrele de permanenta din judetul Timis, prin ordin de prefect, se asteapta rezultatele verificarilor. Prefectul judetului Mihai Ritivoiu spune ca se gandeste deja la viitoarele masuri.
 
La mijlocul lunii aprilie, prefectul Mihai Ritivoiu a analizat situatia Centrelor de Permanenta din Timis si a ajuns la concluzia ca judetul ar putea economisi anual milioane de euro daca unele dintre acestea, a caror activitate pare a fi inutila, vor fi desfiintate.

Astfel, au fost dispuse controale cu inspectori de la Directia de Sanatate Publica Timis si Casa de Asigurari. Autoritatile trebuie sa analizeze situatia pentru a lua o decizie privind „cheltuirea eficienta a banilor publici si optimizarea activitatii”.


Varstnicii si stirile false
„Referitor la centrele de permanenta, au fost verificate la fata locului toate centrele si asteptam prelucrarea datelor. S-au cerut o serie de solicitari pentru documente de la reprezentantii DSP si Casei de Asigurari de Sanatate. Am avut o discutie cu directorii de institutii si termenul stabilit este 31 mai. Nu vreau sa ne pripim, ci sa tragem concluzii. Vreau sa discut si cu reprezentantii UPU si a Ambulantei pentru a vedea exact care este solutia pentru optimizarea acestor centre de permanenta. Vor fi cu siguranta niste masuri, dar prefer sa se termine controlul de catre institutiile abilitate si voi reveni cu masuri clare pentru cheltuirea eficienta a banilor publici si optimizarea activitatii. Si am deja niste solutii bune”, transmite Mihai Ritivoiu,prefectul judetuluiTimis.

In Timis sunt 47 de centre de permanenta pentru servicii medicale, reprezentand 13% din totalul pe tara. Acestea au un program zilnic de la ora 15 la ora 8 dimineata. In weekend si de sarbatori, programul lor este non-stop. Mai mult de jumatate dintre acestea se afla in orasele din Timis si nu in zone izolate sau greu accesibile, asa cum prevede legea.

Mihai Ritivoiu calcula ca la 80 de lei pe ora, suma alocata pentru functionarea unui centru, sunt cheltuiti aproape 7 milioane de euro anual cu toate centrele, bani care ar putea fi partial economisiti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005138 (s)