News Flash:

Atenție, șoferi!

A început montarea de parapet de beton pe zona mediană a centurii de ocolire a Timișoarei

23 Aprilie 2024
74 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro

Decizia provizorie de a trasa o linie continuă pe întreaga lungime a centurii de ocolire a Timișoarei devine acum definitivă. Începând de marți, va începe montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. Această decizie a fost luată în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș acum câțiva ani, cu scopul de a încuraja conducătorii auto să respecte regulile de circulație și, implicit, pentru a elimina punctele periculoase de pe traseu, unde au avut loc accidente rutiere și unde există în continuare riscuri semnificative de producere a accidentelor, a anunțat DRDP Timișoara.

Conform datelor furnizate de IPJ Timiș, în perioada 2018 – 2023, pe cei 12,6 km ai centurii Municipiului Timișoara, au avut loc 20 de accidente rutiere cu victime, soldate cu trei persoane decedate, nouă persoane grav rănite și alte 32 de persoane rănite ușor. Printre principalele cauze ale acestor accidente s-au evidențiat depășirile neregulamentare și neacordarea priorității vehiculelor care aveau acest drept în intersecțiile cu căile de acces adiacente centurii ocolitoare. Din cauza numărului mare de accidente cu victime înregistrate pe cei 12,6 km, acest sector de drum este considerat periculos.

Montarea parapetului va începe de la comuna Dumbrăvița spre sensul giratoriu cu drumul comunal spre localitatea Covaci și va continua pe întreaga centură, în funcție de ritmul de lucru al antreprenorului contractat pentru această lucrare de asigurare a siguranței în trafic. În timpul lucrărilor de montare a prefabricatelor, traficul rutier va fi deviat alternativ, în ambele sensuri, pe banda destinată sensului de circulație deschis, fiind dirijat de piloți de trafic.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 42 queries | Mysql time :0.007004 (s)