News Flash:

Pasajul spre Utvin are DALI. Peste 19 milioane de euro pentru reabilitare

4 Mai 2022
312 Vizualizari | 0 Comentarii
pasaj

Pasajul care leaga Timisoara de zona Polona, respectiv de Utvin, in zona fostei fabrici de zahar, are nevoie de interventii serioase, aproximate la o valoare de 19 milioane de euro. Documentatia pentru reabilitarea sa a fost finalizata, proiectul urmand sa ajunga pe masa consilierilor locali.
 

 
„Am finalizat documentatia (faza DALI – Documentatie de avizare a lucrarilor de interventii) pentru reabilitarea pasajului care leaga Timisoara de Utvin si de zona industriala Freidorf”, anunta viceprimarul Timisoarei Ruben Latcau.

Contractul pentru realizarea documentatiei necesare reabilitarii Pasajului Slavici a fost semnat inca din primavara anului trecut, in conditiile in care licitatia pentru gasirea unui proiectant a fost pornita inca de pe vremea fostei administratii, in octombrie 2020.

Documentatia a fost intocmita de firma SC Bridge Consult SRL, pentru 116.509 lei cu tot cu TVA (putin peste 23.000 de euro), si ar fi trebuit predata in patru luni din momentul semnarii contractului – ceea ce nu s-a intamplat.

Despre reabilitarea pasajului din zona Polona se vorbeste de multi ani, proiectul presupunand modernizarea a 2 km de carosabil si trei poduri. Valoarea estimata a investitiei se ridica la 94,4 milioane de lei.

„Pasajul reabilitat va avea piste de biciclete si trotuare noi. Pastram si optiunea pentru un traseu de tramvai pana in Freidorf, decizia finala fiind bazata pe datele noului plan de mobilitate urbana (PMUD), aflat acum in lucru. Daca nu intampinam intarzieri birocratice in urmatoarea etapa, estimam inceperea executiei anul viitor”, mai transmite Latcau.

Proiectul urmeaza sa fie dezbatut de consilierii locali, pentru aprobarea indicatorilor de investitie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005314 (s)