News Flash:

Banat pentru Ucraina: serie de evenimente de strangere de fonduri pentru refugiati

29 Aprilie 2022
410 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiati

Crucea Rosie - Filiala Timis a lansat proiectul Banat pentru Ucraina. Din aprilie si pana in octombrie se vor organiza o serie de evenimente de strangere de fonduri pentru a-i sprijini pe ucraineni. Primul eveniment are loc vineri, in Parcul Rozelor din Timisoara, un fel de festival al faptelor bune, cu muzica si activitati pentru parinti si copii. UPDATE. Se inchide temporar traficul intre strazile Silviu Bejan si Michelangelo.
 
 
Proiectul Banat pentru Ucraina, lansat de Crucea Rosie – Filiala Timis, este o colaborare a Uniunii Ucrainenilor din Romania, Societatii Nationale de Cruce Rosie – Filiala Timis, Uniunii Bulgare din Banat, Uniunea Sarbilor din Romania si Asociatia Centrul de Resurse pentru regenerare Urbana.

„Proiectul a fost dezvoltat cu scopul de a dezvolta capacitatea operationala de interventie umanitara a Societatii Nationale de Cruce Rosie – Filiala Timis printr-o abordare integrata care sa reuneasca eforturile institutiilor publice, ale societatii civile, mediului economic si ale mass media si se va implementa printr-o serie de evenimente de strangere de fonduri organizate in perioada 10.04 – 18.10.2022”, transmit organizatorii.

Primul eveniment va avea loc in perioada 29-30 aprilie, fiind vorba despre festivalul de strangere de fonduri ce se va desfasura in Parcul Rozelor din Timisoara. In prima zi se vor organiza ateliere de florarie, dar si expozitii de carte si costume ale minoritatilor. Puteti participa si la ateliere de prim ajutor pentru copii si adulti. Va exista un loc de joaca pentru cei mici.

In seara primei zile se va organiza un spectacol folcloric care va reuni formatii artistice ale minoritatii ucrainene, sarbe, bulgare, rome, precum:

Ansamblul „Zoloti Druzii” – Stiuca,
Ansamblul „Hutulii din Banat” – Timis,
Ansamblul „Cervona Kalena” – Bucovina,
Grupul de fete „Kalenka”- Kiev,
Ansamblul „Holos Polenene” – Maramures,
Ansamblul Slavjak,
Ansamblul Sveti Djordje,
Ansamblul Junii Banatului.
A doua zi a festivalului va debuta cu teatru de papusi, urmat de demonstratii de arte martiale, ateliere de autoaparare pentru copii si femei, competitii sportive, expozitii si demonstratii ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi, ateliere tematice, intreceri sportive. Seara se va incheia cu spectacolul interactiv „Invitatie la dans”. Participantii se pot alatura dansatorilor din scolile de dans din Timisoara.

Pe perioada evenimentului se vor putea face donatii in bani sau in produse (nu haine) in spatiile special marcate din Parcul Rozelor. Doritorii pot face donatii si in contul Crucea Rosie Romana Filiala Timis deschis la Alpha Bank: RO09 BUCU 1621 2156 7109 2RON.

Va reamintim, exista si „Timisoara pentru Ucraina”, o initiativa in care toate eforturile de ajutor, fie ele publice sau private, sunt unite.

UPDATE. Se inchide temporar traficul intre strazile Silviu Bejan si Michelangelo
Atentie! Comisia de Circulatie de la nivelul municipiului Timisoara, intrunita pe 28 aprilie, a avizat inchiderea traficului rutier pe str. Acad. Alexandru Borza (fosta str.Trandafirilor), pe tronsonul cuprins intre str. Silviu Bejan – str. Michelangelo, in perioada 29 – 30 aprilie.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004864 (s)