News Flash:

Ce sa faci si ce nu cand ai psoriazis

15 Aprilie 2018
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
psoriazis 2

Psoriazisul este cauzat de multiplicarea accelerata a celulelor pielii si se manifesta, de cele mai multe ori, prin inflamarea pielii capului, talpilor, coatelor, genunchilor si palmelor.

Medicii considera aceasta boala de piele ca fiind una dintre cele mai neobisnuite.

Alte simptome ale psoriazisului sunt:
• Petice de piele inflamata si înrosita
• Petice de piele scuamoasa sau întarita 
• Boli de unghii

Potrivit medicilor, cauzele acestei boli de piele sunt infectiile, stresul, abuzul de alcool, vatamaturile pielii, factorii genetici, vremea uscata, anumite tratamente medicamentoase si fumatul (inclusiv cel pasiv). Din fericire, psoriazisul poate fi tinut sub control printr-o îngrijire corecta.

Cel mai bun leac natural pentru psoriazis

Ce NU trebuie sa faci daca ai psoriazis

Iritarea leziunilor
Leziunile psoriazice trebuie ferite de factorii iritanti pentru a nu agrava boala. Nu freca leziunile cu mana, si evita sapunurile abrazive si apa foarte fierbinte.

Ignorarea eruptiilor
Eruptiile sunt un motiv întemeiat sa mergi la dermatolog. Astfel poti primi un tratament adecvat pentru a tine eruptia sub control.

Ignorarea masurilor de gestionare a stresului
Stresul încurajeaza eruptiile, asa ca fa tot posibilul sa te relaxezi cat mai mult, sa faci miscare si sa mentii o alimentatie sanatoasa. La fel de important este sa dormi suficient! Ca sa gestionezi mai usor problemele de stres, încearca sa practici yoga sau diferite forme de meditatie.

Ce e BINE sa faci cand ai psoriazis

Plimbarile pe afara în zilele calduroase
Expunerea la lumina ultravioleta calmeaza leziunile psoriazice. Totusi, aplica o crema de protectie solara pe zonele afectate si nu le expune la soare mai mult de 15 minute pe zi.

Hidratarea corespunzatoare a pielii
Ca sa mentii pielea bine hidratata pe timpul zilei, aplica o cantitate generoasa de crema sau ulei hidratant dupa baie.

Consultatiile dermatologice
Medicii dermatologi sunt specializati în tratamentul bolilor de piele precum psoriazisul, asa ca sunt cei mai în masura sa-ti recomande terapiile cele mai adecvate tie.

Ai rabdare
Remediile care dau rezultate pozitive la anumiti oameni pot fi ineficiente pentru altii, ceea ce este foarte frustrant. Totusi, trebuie sa ai rabdare pana gasesti o solutie care ti se potriveste si tie.

Comunica-le celor din jur problemele cu care te confrunti
Nu te lasa descurajat de situatia ta. În lume sunt peste 125 de milioane de pacienti cu psoriazis, asa ca nu esti nici singur si nici neajutorat.

Exprima-ti deschis problemele si temerile tale catre prietenii de încredere si medicul specialist. De asemenea, poti gasi informatii pretioase despre psoriazis si poti relationa cu alti pacienti pe forumuri de specialitate si pe site-urile organizatiilor preocupate de tratamentul acestei boli.

Baile calde
Ca sa calmezi inflamatia si mancarimea, precum si sa înmoi scuamele, fa zilnic cate o baie calda timp de 15 minute. Adauga la apa pentru baie si fulgi de ovaz, sare de mare, uleiuri speciale sau gel cu gudron de carbune ca sa amplifici efectul terapeutic al apei calde.

Crema pentru calmarea rapida a simptomelor
Remediul de mai jos alina simptomele de psoriazis si contribuie la vindecarea leziunilor. Amesteca putina crema cu capsaicina cu gel de aloe vera si ulei de avocado, apoi adauga un ulei esential din clasa medicala.

Tratamente naturiste eficiente pentru psoriazis

Iata cele mai indicate uleiuri esentiale pentru tratamentul psoriazului:

• Ulei de muscate - pentru piele uscata si iritata
• Ulei de balsam de lamaie - pentru calmarea pielii iritate 
• Ulei de iasomie - pentru piele uscata si sensibila
• Ulei de santal - pentru piele uscata, sensibila si inflamata
• Ulei de bergamota - pentru vindecarea crustelor de piele
• Ulei de lavanda - pentru calmarea mancarimii

Asadar, chiar daca se-ntampla sa fii diagnosticat cu psoriazis, nu te lasa descurajat. Atat timp cat îti îngrijesti pielea în mod corespunzator, poti gestiona boala fara probleme.


ignorarea eruptiilor crema
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006076 (s)