News Flash:

Programul complet al manifestarilor de Ziua Timisoarei

3 August 2017
1012 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara0
3 august este o zi speciala pentru capitala Banatului, marcand momentul in care trupele romanesti au intrat in oras, la comanda colonelului Virgil Economu. Primaria Timisoara a pregatit un program special de ziua orasului, la fel ca in fiecare an. Distractia incepe de joi. Vor concerta mai multe trupe, printre care si Carla’s Dreams, Antonia, Loredana si The Motans.
Manifestarile dedicate zilei orasului anul acesta incep in 3 august, de la ora 9. In Piata Petru Maior vor fi depuse coroane la bustul colonelului care s-a aflat in fruntea trupelor romane. De la ora 10, in Piata Unirii, va avea loc o ceremonie publica prin care se vor marca 98 de ani de la unirea Banatului cu Romania si de la instaurarea administratiei romanesti in Timisoara.
Traditionala sedinta festiva a Consiliului Local Timisoara va avea loc la ora 13, in Sala de Consiliu a primariei.

Program complet:
Joi, 3 august:
Piata Petru Maior, ora 9 – Depunere de coroane  la bustul colonelului Virgil Economu
Piata Unirii, ora 10 – Ceremonie publica organizata cu sprijinul Garnizoanei Timisoara, care va marca momentul intrarii trupelor romane in Timisoara in data de 3 august 1919
Sala de Consiliu a primariei, ora 11.30 – Conferinta „Zilele Diasporei – RePatriot”. Vor participa invitati din mediul de afaceri, antreprenori, reprezentanti ai administratiei, personalitati ale vietii sociale, politice, culturale ale orasului, reprezentanti ai mediului academic, Corpului Diplomatic si ai unor organizatii neguvernamentale.
Sala de Consiliu a primariei, ora 13 – Sedinta festiva – Decernarea Titlului de Cetatean de Onoare Mariei Pongracz Popescu, prozator, publicist, traducator si istoric literar, profesorului dr. ing. Nicolae Budisan, profesor emerit al Universitatii Politehnica din Timisoara si inginerului Tiberiu Dimitrie Babeu, profesor universitar emerit al Universitatii Politehnica din Timisoara, scrie tion.ro.
Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, Galeria Pro Armia, Piata Libertatii, ora 18 – Vernisajul expozitiei de pictura dedicata Zilei Timisoarei – Asociatia Artistilor Plastici „Romul Ladea”
Piata Victoriei, ora 20 – Concerte cu Vanotek, Antonia, The Motans, Carla’s Dreams; ora 24 – Foc de artificii
Vineri, 4 august:             
Actiuni sportive
Baza Sportiva Colterm, 9-17 – „Cupa oraselor infratite”, turneu de minifotbal cu echipe de amatori
Baza Sportiva Colterm, 11-14 – Turneu de minifotbal pentru echipe de copii, categoria de varsta 10 ani.
21 – Cros nocturn „Timisoara, primul oras electrificat, primul cros noaptea alergat”. Traseu de aproape 3,8 km, start la ora 21 de sub Podul Tineretii, Terasa Flora.
Piata Victoriei, ora 20 – Blues pentru Timisoara, concerte cu Vali „Sir Blues” Racila, Bega Blues Band & Invitatii si The Gamblers din Serbia
Sambata, 5 august:
Piata Victoriei, ora 20 – Concerte cu Phaser, The Weekend Band, moment de magie cu Lorenzo Cristian si Loredana.

3 august capitala banatului virgil economu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007409 (s)