News Flash:

Medicul ne sfatuieste: Cum putem scapa de gusa

2 August 2017
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
gusa
Gusa este vazuta, de cele mai mute ori, drept un inconvenient estetic. Ea este relativ frecventa dupa o anumita varsta, de regula dupa 50 ani, mai ales la femei, si apare strict ca urmare a procesului de imbatranire sau dupa slabiri importante in greutate.

“Gusa consta in aparitia unui pliu de piele, care atarna din zona barbiei pana in regiunea anterioara a gatului, asemanator unei guse de pelican.

Alteori, la persoanele mai plinute, gusa se prezinta ca un depozit de grasime voluminos sub planseul bucal, care confera un aspect inestetic si accentueaza rotunjirea fetei.

indepartarea guseii se poate face arareori prin dieta si masaje, de cele mai multe ori rezolvarea eficienta fiind chirurgicala, iar tehnica este diferita in functie de aspectul ei”, spune Dr. chirurg estetician Carmen Giuglea pentru Gandul.
In cazul existentei unui depozit de grasime, indepartarea acestuia se poate face prin lipoaspiratie, fara cicatrici vizibile, urmata de o recuperare de circa 10 zile. “in cazul in care exista insa exces de piele, acesta trebuie indepartat, de cele mai multe ori, printr-un procedeu de lifting cervico-facial, complet sau limitat la etajele mediu si inferior. Uneori este necesara si plicatura pe linia mediana a muschiulu, pentru micsorarea unghiului dintre planseul bucal si regiunea anterioara a gatului sau pentru transformarea conturului zonei din convex in concav.

Liftingul cervical are cel mai bun rezultat estetic atunci cand indicatia este corect pusa. Ca si dezavantaje, putem mentiona doar ca presupune o interventie laborioasa si ca sunt necesare niste cicatrici, care se mascheaza insa usor in pliurile naturale ale fetei”, precizeaza specialistul Carmen Giuglea.

Exista insa si situatii in care gusa poate fi determinata de dezvoltarea anormala a glandei tiroide. “La randul ei, aceasta marire in volum a glandei poate fi de natura tumorala sau ca urmare a unui deficit de iod. in aceste cazuri, tratamentul presupune cura chirurgicala a tiroidei tumorale sau echilibrarea medicamentoasa a deficitului.

Riscurile acestor interventii sunt in general cele asociate oricarei operatii cu anestezie generala,  alaturi de alte mici inconveniente posibile (vicii de cicatrizare, discrete asimetrii, tulburari de sensibilitate pasagere etc)”, spune medicul Giuglea.

Costurile unei astfel de interventii variaza intre 300-2500 de euro, in functie de tehnica folosita si de clinica.

gusa inconvenient estetic varsta zona barbiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005520 (s)