News Flash:

O barca plina cu migranti s-a rasturnat in Mediterana

16 Noiembrie 2016
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti in barci
barca pneumatica plina cu migranti s-a rasturnat astazi in largul coastelor Libiei, facand cel putin patru morti si peste o suta de disparuti, potrivit organizatiei neguvernamentale germane Jugend Rettet, care a gasit numai 23 de supravietuitori, conform antena3

Aceasta tragedie se adauga celei de luni, cand un vas trimis in ajutorul unei barci pneumatice care se dezumflase a gasit numai 15 supravietuitori, in timp ce traficantii de persoane inghesuie intre 120 si 140 de persoane in ambarcatiuni improvizate. 

De sambata, garda de coasta italiana a coordonat salvarea a peste 2.600 de migranti in largul coastelor libiene, confirmand ritmul ridicat la plecarilor in pofida deteriorarii conditiilor de navigatie. 

"O barca pneumatica s-a rasturnat. Cei 23 de supravietuitori se afla la bordul petrolierului Maersk Erin. Vreo suta de persoane sunt date disparute. Echipele cauta supravietuitori in apa si gasesc cadavre", a scris pe Twitter ONG-ul german Jugend Rettet. 
"Eram prea departe, nu am putut veni in ajutor. Conditiile pe mare sunt ingrozitoare", a adaugat organizatia Rainbow for Africa, prezenta cu o echipa medicala la bordul navei Iuventa apartinand Jugend Rettet. 

In cursul dupa-amiezii, persoanele salvate au fost transferate pe vasul Aquarius al organizatiilor SOS Méditerranée si Medici fara Frontiere (MSF). 

"Barca noastra s-a scufundat azi-dimineata la ora 06.00 (05.00 GMT) Eram 122 la bord, fara copii sub 15 ani, dar zece femei calatoreau cu noi si numai una a supravietuit", a povestit un supravietuitor din Guineea, potrivit afirmatiilor sale transmise de o purtatoare de cuvant a organizatiei SOS Méditerranée. 

"Am asteptat in apa, agatandu-ne de orice plutea, insa majoritatea oamenilor s-au scufundat, inclusiv fratele meu mai mic in varsta de 15 ani", a povestit tanarul din Guineea, vizibil in stare de soc.

barca pneumatica migranti libiei patru morti jugend rettet tragedie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006086 (s)