News Flash:

Dodon trece la AMENINTARI impotriva manifestantilor

15 Noiembrie 2016
973 Vizualizari | 0 Comentarii
igor dodon
Liderul socialistilor din Republica MoldovaIgor Dodon, a amenintat cu proteste in cazul in care nu vor inceta manifestatiile de nemultumire provocate de modul in care au fost organizate alegerile prezidentiale din 13 noiembrie, in urma caruia el a inregistrat 52,18% din voturi, iar contracandidata sa, Maia Sandu, 47,82%, informeaza marti Radio Chisinau si Unimedia.


"Atat Comisia Electorala Centrala (CEC), cat si numaratoarea noastra a confirmat ca noi am invins in acest scrutin. Alegerile au fost recunoscute deja si de observatorii internationali. Am primit deja mai multe felicitari din partea mai multor presedinti. Regret pozitia oponentilor mei politici, ei au demonstrat ca nu au maturitatea politica sa recunoasca democratia Republicii Moldova si incita lumea la proteste. Stimati oponenti, aveti curaj sa recunoasteti infrangerea", a declarat Dodon.

Potrivit liderului socialistilor, 'aceste speculatii de pe dreapta creeaza si deja apare un val de contraproteste de pe stanga'. 'Nu va jucati cu focul. Cetatenii nostri, sustinatorii, sute de mii, sunt gata sa vina si sa apere victoria, dar noi nu ne dorim destabilizarea situatiei. Facem un apel la calm. Nimeni nu participa la proteste, pana eu nu voi spune', a mai declarat Igor Dodon, potrivit Uniemdia.


Aproximativ 2.000 de persoane au iesit in strada, luni dupa-amiaza, pentru a manifesta impotriva modului de organizare a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale de duminica, dar si fata de victoria socialistului Igor Dodon. Manifestantii s-au adunat la amiaza in Piata Marii Adunari Nationale, chiar in fata sediului Guvernului, apoi s-au deplasat la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC), unde au cerut demisia conducerii acesteia, iar ulterior, dupa aproape doua ore, s-au oprit in zona statuii lui Stefan cel Mare din centrul municipiului Chisinau.


Ei au aprins lumanari si au scandat "Scoala-te, Stefan!", dar si lozinci de genul "Refuz, rezist, sunt antisocialist", "Jos mafia!", "Jos Dodon!" sau "Jos Moscova!", transmite agerpres.

liderul socialistilor republica moldova igor dodon maia sandu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005632 (s)