News Flash:

Mesajul lui PUTIN dupa ce Igor Dodon a castigat alegerile din Rep. Moldova

15 Noiembrie 2016
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin2
Presedintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat, luni, pe presedintele Partidului Socialistilor din Republica Moldova, Igor Dodon, pentru victoria in alegerile prezidentiale de duminica si l-a invitat sa faca la Moscova prima vizita in calitate de sef al statului, xonform unui comunicat postat pe pagina de internet a Kremlinului.

"Liderul de la Kremlin a tinut sa sublinieze ca rezultatele votului exprimat de cetatenii Republicii Moldova este o confirmare ca acestia sustin mesajul si politica promovate de Igor Dodon, privind edificarea unei stabilitati social-economice in tara lor, dar si prioritatile sale echilibrate in politica externa a tarii. Presedintele Rusiei s-a aratat dispus pentru un dialog constructiv si colaborare activa la nivel bilateral, pentru dezvoltarea relatiilor moldo-ruse in conformitate cu prevederile Acordului de prietenie si colaborare, de la semnarea caruia se fac a 15 ani", se arata in comunicatul de pe pagina kremlin.ru.

De altfel, Dodon a spus in campania electorala ca prima sa vizita va fi la Moscova, daca devine presedintele Republicii Moldova, informeaza EFE.

"Suntem obligati sa restabilim o legatura strategica cu Federatia Rusa", a afirmat Dodon dupa aflarea rezultatelor alegerilor in care a invins-o pe candidata PAS Maia Sandu.

Dodon a mai afirmat in campania electorala ca va convoca un referendum cu privire la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana semnat de Republica Moldova in 2014 si ca va sustine o alianta strategica cu Rusia.

kremlin republicii moldova mesajul igor dodon campania electorala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005058 (s)