News Flash:

Impactul Revolutiei fiscale a guvernului ce va fi adoptata prin OUG: Leul s-a prabusit, euro a explodat!

8 Noiembrie 2017
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
curs valutar21

UPDATE: Cursul leu/euro a sarit de pragul de 4,63 lei pe piata interbancara. Cursul leu/euro a urcat miercuri dimineata pe piata interbancara la o cotatie de 4,6242/4,6293 lei, ramanand la un nivel record dupa ce guvernul a anuntat ca nu renunta la terapia fiscala de soc, si mai mult, o va adopta astazi prin Ordonanta de Urgenta, renuntand la dezbaterea parlamentara. Ieri cursul BNR dadea o cotatie pentru euro de 4,5968 lei, scrie Ziarul Financiar.
Dolarul era cotat marti dimineata la 3,9846 lei, o valoare mai temperata fata de nivelul de ieri seara pe piata interbancara, care era extrem de aproape de pragul de 4 lei.

Premierul Mihai Tudose a anuntat ieri in Parlament ca transferul contributiilor de la angajator la angajat se va face prin Ordonanta de Urgenta, care urmeaza a fi adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, ora 15.00.

Banca Nationala a Romaniei de asemenea a avertizat ieri ca inflatia pe termen scurt va creste peste asteptari, iar conduita fiscala a Guvernului va avea implicatii asupra economiei. De asemenea, incertitudinea construirii bugetului public pe 2018 induce noi riscuri in economie.


Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a discutat marti situatia economiei si raportul privind inflatia, hotarand sa ingusteze coridorul de fluctuatie a dobanzilor intre +/- 1,00 puncte procentuale de la +/- 1,25 pp, si sa gestioneze ferm lichiditatile din sistem. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007483 (s)