News Flash:

Robert Negoita, la finalul intalnirii primarilor de municipii cu premierul Tudose: Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scaderea veniturilor bugetelor locale. Reactia primarului Aradului, Gheorghe Falca

7 Noiembrie 2017
1029 Vizualizari | 0 Comentarii
robert negoita2

Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scaderea veniturilor bugetelor locale, in urma diminuarii impozitului pe venit de la 16 la 10%, a anuntat primarul sectorului 3, Robert Negoita, la finalul intalnirii reprezentantilor Asociatiei Municipiilor din Romania cu premierul Mihai Tudose, la discutiile de la Palatul Victoria luand parte si liderul PSD, Liviu Dragnea. Negoita a precizat ca masurile fiscale anuntate vor intra la adoptare in sedinta de miercuri a Guvernului.
"Am plecat de la o concluzie realista - ca scaderea impozitului pe venit afecteaza bugetele locale si sunt de acord si reprezentantii Guvernului. Am convenit ca vom avea masuri in compensare pentru anul 2018, astfel ca nu vor scadea veniturile", a declarat Robert Negoita, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, la finalul discutiilor de la Guvern, care au durat aproximativ doua ore si jumatate.

El a sustinut ca primarii au primit asigurari ca prin aceste compensari veniturile la bugetele locale nu vor fi mai mici, in 2018, fata de acest an.
"Am mai convenit ca in prima jumatate a anului viitor sa ne intalnim din nou si sa facem o analiza. In evaluarea dansilor, vor creste veniturile la bugetele locale, dar nu putem sti (...) In masura in care lucrurile vor suferi schimbari fata de ceea ce s-a previzionat, vom incerca sa gasim solutii", a mai spus Robert Negoita.

Intrebat daca masurile fiscale anuntate de Guvern vor intra la adoptare in sedinta de miercuri a Cabinetului Tudose, Negoita a raspuns: "In principiu, da".

Primarul Aradului, dupa intalnirea de la Guvern: Toata lumea se indoieste de rezolvarea problemelor 100% prin compensarea de la Guvern

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a declarat, marti, la finalul intalnirii pe care reprezentantii Asociatiei Municipiilor au avut-o cu premierul Mihai Tudose, ca toata lumea se indoieste de rezolvarea 100% a problemelor prin compensarea pe care Guvernul s-a angajat sa o dea administratiilor locale, dar efectele se vor vedea abia peste sase luni, cand va fi facuta o evaluare clara. El a mai spus ca, odata cu scaderea impozitului, bugetul Aradului va pierde opt milioane de euro anual.

"Noi am solicitat cresterea cotei din impozitul pe venit pana la 60 la suta, calculand necesitatea de a compensa aceasta pierdere. Guvernul a venit cu sume pentru compensare (...) Am incercat sa explicam ca avem proiecte in derulare si am ajuns la aceata cifra de 43 de suta si dorinta de compensare sa nu diminueze din ceea ce inseamn[ excedentul unei primarii pentru ca acel excedent inseamna dezvoltare. Putem spune ca am cazut de acord ca in primavara anului viitor sa facem o analiza mult mai clara a acestor efecte, ceea ce confirma ca toata lumea se indoieste de rezolvarea suta la suta a problemei, dar speram ca dezvoltarea pe care o produc administratiile locale sa nu fie neglijata in intreaga tara. Atunci cand vorbesti de dezvoltarea Romaniei, vorbesti de dezvoltarea acestor comunitati. Suntem in etapa de a vederea aceste afecte doar peste 6 luni. Bugetele din ceea ce inseamna impozite pe venit vor scadea, in functie de localitate, intre 22 si 33 la suta. O sa vedem o forma de compensare in 2018 si vom vedea efectul acestei legi", a declarat Falca.

El a spus ca primarii au reusit sa demonstreze, "cu pixul in mana", ca bugetele locale pierd bani pentru dezvoltare.


guvernul liviu dragnea tudose primarul aradului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005954 (s)