News Flash:

Angajatii Retim Timisoara, in greva

10 Octombrie 2017
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
retin
Muncitorii Retim au intrat in greva japoneza, de cateva zile, din cauza salariilor extrem de mici, sustine liderul de sindicat. Oamenii lucreaza cu banderole albe pe brate si si-au pus afise pe fiecare masina de gunoi, prin care anunta o greva de avertisment.
Potrivit liderului de sindicat de la Retim, Horia Cioara, abia in aceasta toamna s-a reusit semnarea contractului colectiv de munca, cel vechi expirand inca din luna mai. S-a reusit o prima victorie, asa ca vineri, 13 octombrie, sunt programate negocieri individuale.
„Am fost la conducerea societatii si am obtinut o prima victorie, in sensul ca vineri vom incepe negocierile cu fiecare individual. In baza noului contract colectiv de munca, trebuie facuta negocierea individuala cu fiecare, pentru ca in grila de salarizare, salariul brut a crescut de la 1.250 la 1.450. Salariile nu au crescut, muncitorii necalificati castiga cam 1.400 de lei, cu tot cu bonuri de masa. Nu e nicio diferenta intre cei care nu muncesc si cei care muncesc si incarca mai mult. Muncitorii necalificati castiga intre 1.450 si 1.500 brutul, iasa undeva intre 1.030 si 1.110 lei netul”, ne-a declarat Horia Cioara, sindicalist Retim.
Reprezentantul muncitorilor societatii de salubritate spune ca nici forta de munca nu este suficienta si ca se cauta de cateva luni bune oameni, insa salariile nu sunt deloc atractive, scrie tion.ro.
„Nemultumirile noastre se refera si la negocierea salariului si la lipsa personalului, avem o gramada de trasee pe care le facem cu un singur incarcator si ar trebui sa fie doi. Din cauza salariilor foarte mici este greu de gasit personal muncitor. Ne chinuim de cateva luni. Intre cei care matura sau incarca gunoiul, urmatoarea categorie o reprezinta boschetarii. Ei n-au sa duca acasa pita la copii. De sambata dimineata, toti soferii au banderole albe la mana, iar pe masini au pus o coala ministeriala pe care scrie greva de avertisment”, ne-a mai spus Cioara.

muncitorii retim
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004504 (s)