News Flash:

Aspiratoare cu sac sau fara sac? Care sunt avantajele si dezavantajele fiecaruia

9 Octombrie 2017
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
aspirator
Aspiratoarele sunt cei mai buni aliati pe care ii putem avea atunci cand vine vorba de curatenia casei. Astfel, sa alegi modelul perfect pentru nevoile tale si pentru locuinta ta ar putea sa nu fie mereu o sarcina usoara. Sunt atat de multi factori, data fiind multitudinea de modele, de branduri, de varietatea de preturi, de performante etc., incat ai putea sa pierzi o multime de timp doar pentru a te decide ce anume sa cumperi In cele din urma, insa, in majoritatea cazurilor, alegerea ajunge sa se dea, in ”finala”, intre doua tipuri mari de aspiratoare: cu sac sau fara sac. De care sa cumperi? Care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui model?

Aspiratoare cu sac Cel mai raspandit model de aspirator, cel ”clasic”, este aspiratorul cu sac. In diverse forme, cu puteri de aspirare variate si perii care mai de care mai sofisticate, aspiratorul cu sac este majoritare in casele romanilor si nu numai. 

Sistemul de aspirare este bazat pe un sac colector al prafului si murdariei, care poate fi refolosit sau poate fi de unica folosinta, in functie de model. Pe langa sacul propriu-zis, majoritatea aspiratoarelor moderne au filtre suplimentare pentru evacuarea unui aer mai curat in incapere. 

Avantaje: - in general, au o putere de aspirare mai mare decat aspiratoarele fara sac - costuri mici ale consumabilelor, fie ca e vorba de saci de hartie de unica folosinta, sau de sac de colctare refolosibil din material textil, care poate fi utilizat pana la doi ani.

Dezavantaje: - in timpul schimbarii sau golirii sacilor ne murdarim foarte des, iar praful inspirat poate duce la complicatii de sanatate si poate afecta persoanele alergice. Unele modele au saci cu sistem de filtrare mai avansat, dar pretul acestora este de obicei destul de mare.

Aspiratoare fara sac Nu la fel de raspandite ca suratele lor cu sac, aspiratoarele fara sac sunt, in ultima vreme, tot mai populare, chiar daca si-au facut aparitia mai tarziu pe piata.

Sistemul de aspirare al prafului se bazeaza pe un recipient colector din plastic, unde se vor aduna resturile aspirate. Dupa umplerea acestuia, recipientul se goleste, se spala sub jet de apa si e gata de o noua folosire. Se elimina astfel sacul de aspirare si dezavantajele care decurgeau din folosirea acestuia. Pentru protectia motorului aspiratoarelor fara sac, in afara de recipientul in care se strange murdaria si praful, mai avem unul sau doua filtre suplimentare, menite sa evacueze in casa un aer mai curat si fara impuritati. Aceste filtre din hartie filtranta se numesc HEPA si pot avea mai multe straturi de filtrare.

Avantaje: - nu mai e nevoie de saci, deci facem economie de banii care ne-ar fi costat schimbarea acestora - sistemul de filtrare suplimentara HEPA asigura un aer evacuat proaspat si mai curat - golirea recipientului este mult mai facila si se inhaleaza astfel mai putin praf

Dezavantaje: - pretul filtrelor este cam mare, dar acestea se schimba rar, la cateva luni - puterea de aspirare e ceva mai redusa decat la aspiratoarele cu sac - daca stricam recipientul aspiratorului, va trebui inlocuit cu totul, la un pret destul de marisor.
Adevarul.ro

aspiratoarele avantajele dezavantajele avantaje dezavantaje
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1342 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004467 (s)