News Flash:

Tapete decorative. Mai este tapetul la moda?

8 Octombrie 2017
1583 Vizualizari | 0 Comentarii
tapet de perete

Tapetul a fost inventat inca de pe vremea romanilor, cand acestia lipeau fire de bumbac pe pereti pentru a da camerei un aer mai modern. Chiar daca romanii nu aveau cele necesare, incercau totusi sa faca modernism pentru vremea lor.

Vremea tapetelor a fost in perioada anilor 1995 – 2005. O perioada scurta de timp, dar cu foarte multe trenduri, mai ales in designul interior. Daca ar fi sa vorbim despre tapete si modele, o putem face intr-un articol de 2000 de cuvinte, insa va voi spune in mare despre tapete si despre modul lor in care au fost folosite.

Perioada anilor 1995 – 2000. Pe piata apareau primele tapete obisnuite, din hartie ce se lipeau cu aracet ori alte substante de lipit. Erau toate chinezesti si reprezentau un trend foarte raspandit in Romania. Mai tot romanul avea pe perete cel putin un tapet decorativ, fie ca era cu floricele, fie ca era o zona exotica.

Perioada anilor 2000 – 2005. Pe piata au aparut si tapete un pic mai moderniste, tapete din fibre, tapete auto-adezive din PVC si tapete foarte interesante, cauciucate, cu modele unice. In principal cafenelele si restaurantele au luat moda tapetelor, ulterior moda a ajuns si in apartamentele si casele romanilor.

Tapet de perete sau var lavabil?
Moda tapetelor a reaparut odata cu inovarea acestora, pentru ca in mare parte acestea au devenit mult mai moderne si mult mai atractive pentru public. Dar, daca ar fi sa vorbim despre tapete contra var lavabil, cu siguranta multi dintre voi ati prefera tapetul, pentru ca varul lavabil este mult prea comun, iar in acelasi timp, nu mai reprezinta modernism.

De exemplu, daca doriti sa aplicati un tapet in camera copilului, o puteti face imediat dupa aplicarea varului lavabil. Alegand un tapet obisnuit, care este auto-adeziv, il puteti scoate cu usurinta in orice moment doriti si de asemenea, il puteti muta in alta camera.
tapete decorative

Cum se aplica un tapet?

Dupa cum v-am spus, sunt diferite tapete si diferite moduri de aplicare a lor. De exemplu, un tapet auto-adeziv este foarte usor de aplicat, fiind dezlipit de pe folia sa, iar ulterior lipit pe peretele unde se doreste. Sunt tapete foarte mari, care sunt facute din mai multe bucati si necesita lipire cu aracet. Se va aplica foarte atent, si il vom lipi foarte bine pentru a nu lasa bule ori urme nedorite. Recent, am aplicat un tapet la un var folosind aracet. Era format din 6 bucati, si se intindea pe tot peretele. Am aplicat aracet pe fiecare parte a peretelui si am lipit tapetul foarte incet si apasat, in fiecare loc, pentru a nu lasa urme.

Sunt tapete care se pot avea propriul lor adeziv atasat la pachet, iar acest lucru este mai bun, fiind mult mai bun decat aracetul.

Cat costa un tapet?
Un tapet cat peretele in general depaseste 200 de lei, insa, dupa cum puteti vedea si in imagini, va puteti da seama ca puteti aplica franturi de tapete, numite si stickere de perete. Stickerele de perete au devenit o moda in anii 2010, cand au inceput comerciantii sa importe produse auto-adezive din tari precum China sau Yemen. Pretul unui sticker in general difera, de la 50 de lei pana la 200-300 de lei, in functie de dimensiune si in functie de materialul lor.

tapete

Modele de tapete si stickere de perete
sticker de perte
Acesta este un sticker de perete, format din mai multe unitati, care se lipesc pe rand, in forma ochilor. Un astfel de sticker am si eu pe peretele din dormitor si m-a costat in jur de 90 de lei. Este auto-adeziv si poate fi lipit cu usurinta, dar si inlaturat cu usurinta si montati in alta parte.

tapet de perete
De asemenea, acesta de mai sus este tot un sticker de perete, din mai multe unitati.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006187 (s)