News Flash:

Alimente care contin magneziu

11 Iulie 2017
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
banane punga
Toamna este anotimpul cand organismul are nevoie de echilibru; doar stii de la parinti sau bunici ca in lunile de dupa vara e bine sa faci o cura de vitamine si minerale. Magneziul este unul dintre acele elemente care nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie, acest mineral avand un rol important in producerea si transportul energiei necesare diverselor procese fiziologice, stimuland procesele metabolice. Pe scurt, este indispensabil pentru buna functionare a organismului, a muschilor sau a creierului. Vestea buna este ca exista multe fructe si alimente bogate in magneziu pe care le poti consuma cu placere, multe dintre ele fiind un rasfat pentru pupilele gustative.
De exemplu, kiwi. Este un fruct gustos pe care il gasim in tot cursul anului, acesta avand un mix generos de substante nutritive, mai multa vitamina C decat o portocala, bogat in magneziu, fier, calciu, cupru, potasiu sau acid folic. Acesta stimuleaza si tranzitul intenstinal lent. Daca nu esti alergica, nu ai nici un motiv sa nu incluzi acest fruct in alimentatia ta.
Bananele sunt si ele delicioase si la indemana. Contin magneziu, vitamina A si C, zinc, potasiu si fibre si o banana pe zi poate fi o gustare proaspata si satioasa.
Semintele de in si susan sunt bogate in magneziu. 100 g de seminte de in contin 329 mg de magneziu si 100 g de seminte de susan, 351 mg de magneziu. Au rol antioxidant, fac bine inimii si pot fi savurate in diverse salate si dressing-uri. 100 gr. de seminte de floarea soarelui contin 325 mg de magneziu. Nu trebuie sa-ti spun ca daca le consumi ca snack, trebuie le servesti crude, nesarate.

Ananasul are magneziu, plus un aport caloric scazut, fiind bun chiar si cand tii dieta. Daca ai un stomac sensibil si ananasul nu e prima ta optiune, il poti inlocui cu avocado. Acesta este printre acele alimente bogate in magneziu, foarte gustoase si nutritive, dar pe care multa lume evita sa-l cumpere pentru ca este mai greu de manevrat. Dar e simplu: nu il tine in frigider si daca atunci cand il cumperi, este tare, trebuie doar sa-l lasi la copt intr-o punga de hartie, pentru 3 zile. Consuma-l ca atare, in salate, ca smoothie si combina-l cu orez, peste si verdeturi.
Mai gasesti magneziu in frunzele legumelor verzi: spanac, salata verde, urzici, ceapa verde.
O alta gustare plina de acest mineral benefic? Migdalele, fisticul si nucile, un power snack consistent si savuros.

Cerealele integrale, fasolea si mazarea sunt si ele alimente bogate in magneziu. Fa-ti un plan alimentar astfel organizat incat sa le incluzi suficient in dieta. La fel, si cu cerealele integrale. Orezul brun, de exemplu, este si el foarte bun pentru o nutritie echilibrata.
Ca tot incepe sezonul portocalelor, consuma-le cat mai des. Portocalele, caisele deshidratate sau smochinele ofera o doza excelenta de magneziu, vitamine si fibre.

FYI: LA CE AJUTA MAGNEZIUL
Acest mineral este esential corpului prin functiile sale si prin procentul relativ ridicat pe care il reprezinta in structurile organismului uman. Aceste este implicat in proteinogeneza, in metabolismul lipidelor si a glucidelor, magneziul catalizeaza o mare parte din reactiile biochimice si calmeaza excitabilitatea neuromusculara.

bananele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005287 (s)