News Flash:

Cele mai savuroase sosuri preparate in casa cu care poti combina carnea de pui la cuptor!

10 Iulie 2017
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
sosuripuicuptor 678x381
Carnea de pui la cuptor este o reteta traditionala benefica sanatatii si care de asemenea permite o multime de combinatii de savori, datorita diferitelor sosuri cu care o putem servi.
Fie ca o servim alaturi de cartofi, cu orez, cu salate sau sub forma de preparat pentru aperitive, fara indoiala carnea de pui este unul dintre cele mai iubite alimente din bucataria romaneasca. Atunci cand te hotarasti sa o prepari la cuptor, ai la dispozitie o multime de sosuri cu care o poti combina si cu ajutorul carora mesele tale vor fi intotdeauna variate.
Iata cateva idei delicioase de sosuri pe care le poti incerca chiar la tine acasa:
Sos de migdale
Pentru a pregati acest sos, trebuie utilizate 75 de grame de migdale crude care se rumenesc usor la foc mic, astfel incat sa nu se arda. Atunci cand incep sa se ,,rumeneasca’’, da-le la o parte de pe foc si pune-le intr-un blender, impreuna cu o ceapa decojita (taiate in bucati mici si mijlocii), la care adauga un varf de cutit de sare si putina paine rupta bucatele. Dupa ce mixezi aceste ingrediente, vei obtine un sos dens care va fi perfect pentru a fi pus la cuptor alaturi de carnea de pui.
Sos de ciuperci
Taie o ceapa marunt, si caleste-o in ulei timp de 4-5 minute in timp ce amesteci. Peste ceapa, adauga ciupercile champignon taiate si caleste-le timp de 5 minute la foc mare. Daca este nevoie, adauga mai mult ulei, sare si piper. Toarna un pahar cu apa pentru a crea un mediu lichid pentru a fierbe ciupercutele. Atunci cand sunt gata, adauga peste ciuperci smantana pentru gatit si mai las-o 5 minute pe foc. La final adauga 3 catei de usturoi taiati marunt si inchide focul!
Sos de rosii
Adauga ulei in tigaie si pune 1 ardei rosu taiat bucatele impreuna cu o ceapa tocata marunt si 2 catei de usturoi taiati marunt. In momentul in care incep sa se rumeneasca, adauga 1 kilogram de rosii coapte de gradina taiate cubulete. Adauga oregano, si asteapta ca rosiile sa fiarba. Amesteca cat poti de mult. Potriveste sosul de sare si piper. Daca rosiile nu sunt suficient de dulci, le poti adauga o lingura de zahar sau il poti lasa asa. Atunci cand rosiile s-au fiert, opreste focul si amesteca cu blenderul continutul obtinut. Dupa ce ai mixat, da prin strecuratoare sosul blenduit, pentru a obtine cel mai fin sos de rosii. Pofta buna!
Sos de portocale
Pentru a te putea bucura de un pui invelit in sos de portocale ai nevoie de: sucul de la 2 portocale, o lingurita de miere, 1 lingurita de otet de mere, 2 lingurite de ulei de masline, 1 lingurita de faina. Pune sucul de portocale intr-o cratita si toarna lingurita de faina, dupa care amesteca bine. Toarna pe rand fiecare ingredient in acest suc si asteapta pana da in foc. Savoarea acestui sos este desivarsita! Pofta buna!

Sos de soia
Desi in trecut soia nu era foarte apreciata, cu timpul aceasta a fost introdusa in multe tipuri de preparate pe care astazi le servim fie acasa, fie la restaurant. Pe langa gustul foarte bun, soia are multe beneficii pentru sanatate precum, controlul asupra colesterolului. Pentru a completa savoarea puiului la cuptor cu acest sos de soia va trebui sa respecti urmatorii pasi! In primul rand amesteca intr-un recipient de 500 de ml sos de soia si zeama de la doua lamai. Acopera carnea de pui cu aceste amestec, si pastreaz-o la frigider timp de o ora pentru a se impregna gustul deosebit al marinadei.
Tu cu ce tip de sos asortezi carnea de pui?
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005253 (s)