News Flash:

Rezidenti de la ATI, din Timisoara, merg din casa in casa sa informeze oamenii despre vaccinare

11 Noiembrie 2021
386 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin

O echipa de medici rezidenti de la ATI din Timisoara porneste prin Timisoara pentru a informa cetatenii despre importanta vaccinarii, riscurile si pericolele dezinformarii privind imunizarea.
 
 
Echipa formata din medicii ATI Alex Paraianu, Vlad Farcut, Dorian Gurban, Daniel Jipa, Titel Tapirdea si Alexandru Novacescu porneste campania de informare a oamenilor din Timisoara din zona Stadion – Sala Olimpia, unde se vor afla zilnic in aceasta saptamana, incepand cu ora 17.

„Atunci cand vezi sectiile de Terapie Intensiva pline cu pacienti a caror viata atarna de un fir de par, din cauza ca refuza vaccinul sau nu cred ca boala exista, atunci cand sectiile rosii sunt pline de pacienti cu forme medii sau grave de COVID care pur si simplu ar face orice pentru a putea respira fara a fi conectati la un aparat, pentru ca acolo am ajuns, te intrebi: De ce? De ce oamenii nu vor sa se vaccineze? (…) Si, in acel moment, iti dai seama ca poate nu ai facut destul. Ca poate orele, si zilele, si noptile pe care le-ai petrecut in ATI ajutandu-i pe bolnavi nu au fost indeajuns. Ai facut tot ce se putea in spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusa batalia. (…) De aceea, noi, cativa medici rezidenti de ATI, am decis sa mai facem ceva”, este mesajul echipei de medici.

Rezidentii vor merge „din casa in casa, din bloc in bloc sau pur si simplu pe strada” pentru a explica oamenilor importanta vaccinarii.

„Vom sta de vorba cu timisorenii, le vom impartasi din experienta noastra din spital si le vom arata care sunt beneficiile vaccinarii, riscurile, posibilele efecte adverse. Speram sa ajungem in cat mai multe zone din oras, sa intalnim cati mai multi oameni pe care sa-i convingem ca este esential sa se vaccineze si sa nu plece urechea la dezinformarile practicate de antivaccinisti, in special in mediul online”, mai transmit rezidentii de la ATI.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006630 (s)