News Flash:

Str. Maresal Prezan va fi deschisa complet pana la sfarsitul anului. Latcau „promite” doua straturi de asfalt

11 Noiembrie 2021
360 Vizualizari | 0 Comentarii
strada Maresal Prezan

In santier inca din iulie 2020, pe str. Maresal Constantin Prezan ar trebui sa se circule de la intersectia cu Calea Martirilor pana la AEM la sfarsitul acestui an. Viceprimarul Ruben Latcau sustine ca vor fi puse doua dintre cele trei straturi de asfalt. Sau cel putin acesta este angajamentul luat de constructor, care s-a mobilizat „puternic”.
 
 
„Astazi (miercuri – n.r.) am fost intr-o vizita pe santierul de pe Prezan. Constructorul are o mobilizare puternica pe santier. Se lucreaza pe toate tronsoanele din bulevard, ultimele retele de utilitati sunt montate, iar constructia stratului de fundatie dintre Sudului si AEM avanseaza. Constructorul si-a luat angajamentul ca in acest an sa avem doua din trei straturi de asfalt finalizate pana la intersectia cu AEM. Pana la sfarsitul acestei luni, obiectivul este sa finalizam pana in dreptul strazii Orion atat trotuarul, cat si spatiul verde”, explica viceprimarul Latcau.

Pe str. Maresal Constantin Prezan, fosta Lidia, se lucreaza, cel putin teoretic, din iulie 2020, luna in care Primaria Timisoara a predat amplasamentul constructorului. S-a lucrat cat s-a lucrat, a venit iarna, iar lucrarile au fost reluate pe la jumatatea lunii martie. A fost si pauza pe santier, pentru ca fosta administratie ar fi vrut sa schimbe si o magistrala Colterm, dar noua conducere a PMT a considerat ca nu este necesar.

Viceprimarul, convins ca va fi gata „in termen”
Potrivit reprezentantilor PMT, „termenul de finalizare este sfarsit de februarie 2022”, iar Ruben Latcau este „ convins ca lucrarea va putea fi finalizata in termen”.

Strada Maresal Constantin Prezan a intrat in santier doar pe tronsonul Calea Martirilor – AEM, pe o lungime de 2 kilometri. Au fost promise patru benzi de circulatie, cate doua pe sens, trotuare decente si piste de biciclete. De asemenea, proiectul include si doua sensuri giratorii noi, la intersectia cu bd. Sudului si la cea cu str. Venus si Calea Urseni, amenajarea trotuarelor, a pistelor de biciclete, a locurilor de parcare si a spatiilor verzi. Va fi extinsa si reteaua de troleibuz si se va lucra si la retelele edilitare.

De lucrari se ocupa societatea Strabag, care lucreaza cu subcontractantii Tubular Tehno Sistem si Cons Electrificarea Instal, iar termenul contractual este de 16 luni. Investitia costa 41,7 milioane de lei cu tot cu TVA, din care 18 milioane de lei vin de la bugetul de stat. Viceprimarul Ruben Latcau sustine ca primaria a platit 19 milioane de lei constructorului, iar stadiul fizic al lucrarii a ajuns la 70%.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005942 (s)