News Flash:

Ministrul Agriculturii a anunțat!

Bani în plus pentru crescătorii de porci, păsări și din sectorul vegetal

16 Mai 2024
122 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță că fermierii români vor primi sumele suplimentare promise de către guvernanți pentru fiecare hectar cultivat în sectorul vegetal. Conform declarației sale, toți beneficiarii eligibili vor primi un ajutor de 100 de euro. Acest sprijin financiar va fi acordat și fermierilor din sectorul creșterii porcilor și păsărilor, pe cadrul de criză Ucraina, în valoare de 100 de euro pe echivalent UVM (Unitate de Măsură a Veniturilor).

„Am obținut suplimentarea sumelor necesare pentru achitarea ajutorului de 100 de euro/ha, pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin și avicol. Bugetul total este acum de 1,86 miliarde de lei, astfel încât toți beneficiarii eligibili vor primi ajutorul de 100 de euro. Fondurile vor fi distribuite astfel: peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal; peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci; peste 181 de milioane de lei pentru crescătorii de păsări. Așa cum Guvernul a promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc și pasăre”, a spus ministrul Agriculturii într-o postare pe Facebook.


Ministrul Barbu a adăugat că actul normativ care permite aceste plăți este deja pregătit și va fi supus adoptării în următoarea ședință de guvern. În consecință, centrele județene ale Agenției de Plăți pentru Intervenție în Agricultură vor iniția imediat procesul de efectuare a plăților către toți beneficiarii eligibili.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1378 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006316 (s)