News Flash:

Veste bună pentru bugetari

Statul va acorda și în acest an vouchere de vacanță pentru angajați

17 Mai 2024
117 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto banatulazi ro


Statul va continua să acorde vouchere de vacanță și în acest an pentru angajați, iar în 2024 au fost introduse unele modificări, în special pentru salariații din sectorul educațional. Potrivit unui nou ordin semnat de ministrul Educației, valoarea voucherelor de vacanță pentru personalul din învățământ a fost majorată.

Astfel, sumele acordate acestui sector au crescut de la 1.450 lei la 1.600 lei. Aceste ajustări au fost implementate începând din acest an și vor fi valabile în perioada 2024-2026. Conform Ministerului, aceste modificări au fost făcute pentru a veni în întâmpinarea nevoilor angajaților cu salarii nete de până la 8.000 de lei.

Conform regulilor actualizate, personalul angajat cu mai mult de o normă sau un post va beneficia de aceeași sumă ca și ceilalți.

De asemenea, regulamentul pentru acest an include și alte modificări legate de modul de calcul al salariului net în funcție de funcția de bază a angajatului.


„Pentru personalul din sistemul de învățământ se acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, ale căror salarii nete sunt de până la 8.000 lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora. Pentru personalul din sistemul de învățământ în calculul salariului net cuvenit funcției de bază de până la 8000 lei sunt incluse toate drepturile salariale aferente funcției de bază”, se precizează în regulament.

Voucherele de vacanță destinate personalului din sectorul educațional sunt supuse unui regulament valabil până în anul 2026, care aduce clarificări cu privire la modalitatea de impozitare și contribuțiile pentru asigurările sociale de sănătate. Aceste taxe sunt reținute în luna în care voucherele sunt distribuite către angajații din învățământ.


„Pentru sumele reprezentând vouchere de vacanța se calculează și se rețin contribuții pentru asigurări sociale de sănătate și sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului.”, conform regulamentului.

În cazul în care contravaloarea voucherului de vacanță este restituită, contribuția salariatului pentru asigurările sociale de sănătate și impozitul vor fi recalculate.

„În situația în care se restituie contravaloarea voucherului de vacanță, persoana beneficiază de recalcularea contribuției pentru asigurări sociale de sănătate și impozitului în luna următoare restituirii”, conform regulamentului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005461 (s)