News Flash:

Aparat pentru testarea rapida a bolilor infectioase, inclusiv Covid-19. Donatie pentru spitalul „Victor Babes”

10 Noiembrie 2021
370 Vizualizari | 0 Comentarii
aparat

Spitalul „Victor Babes” a primit drept donatie un analizator multiparametric, care realizeaza simultan mai multe teste pentru depistarea bolilor infectioase, inclusiv Covid-19, a celor autoimune, endocrinologice sau alergiilor.
 
 
„Cu ajutorul acestui aparat reusim sa realizam peste 140 de teste de specialitate. Dispozitivul ofera un mediu de testare pentru numeroase boli. Este vorba de zeci de boli infectioase, de la virusul gripal A si pana la virusul syncytial respirator, si chiar SARS-CoV 2. De asemenea, se poate folosi pentru confirmarea unor boli cu transmitere sexuala sau a celor autoimune, inclusiv pentru identificarea alergenilor. Cel mai mare avantaj este ca ne degreveaza de pipetarea manuala. Se pierdea timp indelungat pentru realizarea acestei proceduri care, de acum inainte, va fi facuta automatizat”, spune dr. Delia Dogaru, medic primar Medicina de Laborator din cadrul Spitalul de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes” din Timisoara.

Costul acestui analizator multiparametric se ridica la aproape 18.000 de euro si a fost primit ca donatie de la compania Continental Automotive Timisoara.

Laboratorul Spitalului de la Padurea Verde are multe aparate performante in dotare, printre care un mamograf digital 3D, un aparat de tip multiplex PCR pentru depistarea mai multor virusuri, CT si RMN performante. Spitalul urmeaza sa achizitioneze si un PET-CT care va ajuta la diagnosticul si tratamentul pacientilor cu cancer.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006145 (s)