News Flash:

Eveniment important la Constanța

DP World își propune să investiții de peste 130 de milioane de euro în România

15 Mai 2024
94 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Astăzi, în Portul Constanța, are loc un eveniment deosebit, unde DP World anunță investiții majore de peste 130 de milioane de euro în România.

La acest eveniment vor fi prezenți premierul României, Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, reprezentanți ai mediului de afaceri portuar și ai administrației Portului Constanța.

Evenimentul marchează 20 de ani de activitate a DP World în România, compania devenind un hub tot mai important pentru comerțul european.

Constanța va găzdui două noi facilități, în urma unei investiții de 65 de milioane de euro: un terminal cargo pe o suprafață de 5 hectare pentru mărfuri grele și un terminal roll on, roll off care va putea gestiona până la 80.000 de vehicule pe an în perioadele de vârf.

În plus, anul viitor se va inaugura o nouă platformă multi-transport în Constanța, o investiție a DP World evaluată la 50 de milioane de euro.

Cosmin Cârstea, CEO DP World, a declarat că aceste investiții recente vor crește fluxurile de marfă din țară cu aproximativ două milioane de tone pe an. De asemenea, România este considerată cel mai bun exemplu în grup în ceea ce privește resursa umană. Noile proiecte vor facilita interoperabilitatea la nivel european și marchează 20 de ani de investiții DP World de peste 200 de milioane de euro în segmentul de logistică, devenind o necesitate strategică la nivel național în contextul politic internațional.

Sorin Grindeanu a subliniat că proiectele anunțate sunt finanțate și din fonduri europene și că colaborarea cu DP World va aduce rezultate semnificative. Portul Constanța a jucat un rol crucial în deschiderea României către noi piețe și oportunități comerciale, oferind locuri de muncă stabile și calificate. Guvernul României salută cea mai recentă investiție a DP World în infrastructura logistică a țării.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006522 (s)