News Flash:

Prima harta de cicloturism a Timisului. 15 trasee care unesc lacuri, paduri, sate si orase

10 Noiembrie 2021
533 Vizualizari | 0 Comentarii
cicloturism

Turismul verde prinde tot mai mult contur. In Timis s-a realizat prima harta de cicloturism, „un material de start ce poate oferi iubitorilor de natura si miscare destinatii exacte”. Puteti parcurge 15 trasee, de la pista de biciclete care leaga Timisoara de Serbia, EuroVelo 13, Eco Timis, la trasee care unesc lacuri si paduri, sate si orase, cetati si manastiri.
 
 
Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) in judetul Timis, Consiliul Judetean Timis si reprezentantii cluburilor de cicloturism Velocitas, Gratzu Sport si Liman Bike Race au colaborat pentru a realizat prima harta de cicloturism a judetului Timis.

„Am dorit sa folosim experienta lor in promovarea celor mai frumoase si folosite trasee de cicloturism din judet, sa le punem in valoare munca si sa le potentam activitatea. In contextul actual – legat de pandemie si inceputul unor vremuri in care turismul verde prinde tot mai mult contur in Europa – Harta de cicloturism a judetului Timis reprezinta doar un material de start ce poate oferi iubitorilor de natura si miscare destinatii exacte, rute descrise coerent si, mai ales, posibilitatea de a beneficia de ghidajul cluburilor partenere. Harta cu cele 15 trasee disponibile si in format digital pe aplicatia Discover Timis va fi imbunatatita si actualizata permanent in urmatorii ani, in contextul in care Consiliul Judetean Timis lucreaza deja si pregateste o strategie de dezvoltare a rutelor de cicloturism in judet si parte dintre traseele mentionate mai sus se afla in proiectele si planul unor proiecte de dezvoltare turistica actuale”, a spus Delia Barbu, director executiv APDT Timis.

Doritorii pot avea parte si de ghidaj din partea cluburilor de cicloturism. Traseele sunt de dificultate medie si cuprind cat mai multe obiective turistice, lacuri si paduri, sate si orase, cetati si manastiri.

„Am propus doua trasee in partea de est a judetului Timis, mai exact pe aria comunelor Tomesti si Pietroasa. Primul este cu plecare din Valea lui Liman si intoarcere tot acolo, este in circuit practic. Pe traseul sunt cateva biserici de lemn la Pietroasa, Crivina de Sus, Poieni si Romanesti, pe langa acestea mai avem cateva obiective naturale: cascade, paduri. Lungimea traseului este undeva la 40-45 de km, iar dificultatea este cam medie. Poate fi parcurs de oricine. Al doilea traseu pleaca din Luncanii de jos (…) Are undeva la 35 de km si este un pic mai dificil ca si primul. Nu prea avem obiective antropice, dar avem peisaje foarte faine”, a spus Adrian Ticula de la Liman Bike Race.

Sunt marcate doar traseele Eco Timis. APDT Timis doreste ca in anii urmatori sa atraga fonduri, sa doteze si alte infocentre turistice sau alte comune cu biciclete, in special in Tara Fagetului, pentru a fi la dispozitia turistilor care ajung in zona.

Harta va fi distribuita in format fizic prin intermediul centrelor de informare turistica din Timisoara si judet, al cluburilor de cicloturism si al industriei ospitalitatii locale. O puteti gasi si pe aplicatia Discover Timis.

Materialul a fost tiparit in 10.000 de exemplare si a costat 72.000 de lei, dintre care 25.000 de lei au fost sustinuti de Consiliul Judetean Timis, iar 47.000 de lei au fost platiti de APDT Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005950 (s)