News Flash:

Petre Nenu, din nou la conducerea Colterm. A fost numit director tehnic de Consiliul de Administratie

10 Noiembrie 2021
478 Vizualizari | 0 Comentarii
Petre Nenu

Petre Nenu este noul director tehnic al societatii de termoficare. El a fost director general al societatii in perioada februarie-august, dar nu a mai fost dorit de USR, care l-a inlocuit cu Cristian Mitu, la acea vreme presedinte al Consiliului de Administratie Colterm. CA a votat acum intoarcerea lui Petre Nenu in fruntea societatii, ca director tehnic. Zvonurile sunt ca va fi numit administrator special pe timpul insolventei.
 
 
Petre Nenu, inginerul sef de la CET Sud, era numit director la Colterm in 18 februarie, cu titlu interimar pentru o perioada de 120 de zile. Venea dupa Bogdan Nanu, care a fost pus sa-si dea demisia dupa ce i s-a descoperit ca acum 20 de ani a fost condamnat penal pentru „inginerii financiare”. Petre Nenu lucreaza de cinci ani in Colterm si in august, cand i-a expirat mandatul si a fost inlocuit cu Cristian Mitu, s-a intors la CET Sud.

Cu Nenu la conducere, Colterm s-a ales cu o amenda de aproape 107 milioane de lei pentru lipsa certificatelor anti-poluare pe anul 2020. Un consilier local acuza insa administratia publica locala ca vrea sa-i obisnuiasca pe timisoreni cu frigul si ca, de fapt, Petre Nenu a facut mai mult rau societatii de termoficare.

„Timisoreni, obisnuiti-va cu frigul! (…) Aceasta numire a fost facuta datorita competentelor extraordinare de care Nenu a dat dovada in calitate de director general interimar, in perioada 18.02.2021- 16.08.2021, printre care:

???? neachizitionarea Certificatelor de CO2 cu suma totala de bani (aproximativ 20 mil. lei) primita de la Primarie – a cumparat doar de vreo 18 mil. lei;
???? incasarea fabuloasei amenzi in valoare de 21 milioane euro;
???? nedepunerea la ANAF a documentatiei actualizate intocmite pe OG6/2019 privind esalonarea celor aproximativ 100 mil. lei reprezentand datoriile societatii catre stat, in contextul in care exista inca din decembrie 2020 aprobarea AGA pentru depunere si totodata si aprobarea ulterioara a CA-ului pe documentatia actualizata; blocarea nelegala a comunicarii acestei documentatii actualizate catre AGA, singura structura competenta a decide depunerea sau nedepunerea documentatiei la ANAF;
???? nedeterminarea structurii de functionare a societatii pentru sezonul de iarna 2021/2022 (mai exact cat carbune si cat gaz urmeaza a consuma societatea in vederea asigurarii apei calde si a caldurii in sezonul de iarna);
???? neconstituirea stocului de carbune (!!!)- decizie absolut determinanta in stabilirea ponderii de 48,5% ardere gaz/51,5% ardere carbune, ce a condus la stabilirea noului pret de 851,27 lei MWh/990,03 lei GCal – acum si sa vrei sa schimbi ponderea arderii gaz/carbune NU se mai poate intrucat societatea, fara stoc de carbune si sa aiba furnizor si bani, NU poate fi alimentata cu cantitatile necesare de carbune (o garnitura de tren are aproximativ 1250 t carbune, iar necesarul pentru o zi friguroasa e de doua garnituri- deci va trebui ars gaz)/ ponderea de mai sus se reflecta inclusiv in costurile de transport si distributie: in cazul in care ardeam mai mult carbune, inclusiv aceste costuri erau mai mici;
???? lipsa negocierii cantitatilor necesare de carbune si a graficului de livrare;
???? semnarea receptiei namolului primit in loc de carbune;
???? nerepararea celui de-al treilea cazan de la CET Sud etc.”, a transmis Roxana Iliescu, ales local Pro Romania, pe Facebook.

Iliescu este singurul ales local care a comentat numirea facuta luni de Consiliul de Administratie Colterm si mai spune ca nu s-ar mira ca Petre Nenu sa fie propus administrator special al societatii de termoficare pe perioada insolventei.

Colterm a intrat in insolventa in 26 octombrie, iar instanta a decis ca administrator judiciar sa fie consortiul format din practicienii in insolventa Alfa & Quantum Consulting SPRL (lider de consortiu), Maestro SPRL si Insolvein SPRL, altul decat doreau reprezentantii primariei.

Administratorul judiciar trebuie sa convoace acum o sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor, AGA urmand sa decida cine este administratorul special al Colterm in perioada urmatoare. Iar miscarea facuta de Consiliul de Administratie in ceea ce ar trebui sa fie ultima sedinta inainte de alegerea administratorului special spune multe despre ce rol ar putea avea Petre Nenu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006298 (s)