News Flash:

Veste bună!

Începând de miercuri, timișorenii pot vedea în timp real unde sunt mijloacele de transport în comun

15 Mai 2024
175 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto Tion ro

De astăzi, timișorenii pot urmări în timp real locația mijloacelor de transport în comun prin aplicația Tranzy. Această facilitate permite utilizatorilor să consulte orarele și să vadă când sosește mijlocul de transport în stație, precum și poziția exactă a acestuia pe hartă.

Prin intermediul aplicației Tranzy.app, începând cu data de 15 mai, sunt disponibile informații despre toate mijloacele de transport în comun din Timișoara. Utilizatorii pot accesa orarele pentru fiecare mijloc de transport, inclusiv sosirile și plecările din stații, și pot vizualiza în timp real poziția tramvaielor, autobuzelor și troleibuzelor pe traseu, pe o linie selectată.

Într-o primă fază, se așteaptă feedback-ul utilizatorilor, iar în viitorul apropiat se vor actualiza și ecranele de afișare din stații.

„Facem azi încă un pas pentru creșterea atractivității și predictibilității transportului public în Timișoara. De azi, timișorenii au la dispoziție pe telefon o aplicație ușor de folosit care îi ajută să își planifice deplasările și să nu mai piardă timp inutil în stații. Este o facilitate pe care timișorenii care folosesc transportul public o așteaptă de ceva vreme și mă bucur că acum devine realitate. Strategia noastră este să transformăm transportul public în principala opțiune de călătorie a timișorenilor.

Sistemul de mobilitate al oricărui oraș modern are în centru un sistem de transport public eficient. Vom continua cu înnoirea flotei de transport public, în câteva zile urmând să ajungă la Timișoara primul tramvai dintr-un nou lot de 17 tramvaie moderne”, a menționat primarul Dominic Fritz.


Anul trecut, în cadrul bugetării participative a primăriei, unul dintre proiectele câștigătoare a fost „Îmbunătățirea vizibilității mijloacelor de transport în comun pe traseu”. Acest proiect propunea instalarea dispozitivelor GPS în mijloacele de transport în comun, preluarea informațiilor în timp real pe un server centralizat și afișarea lor pe o hartă electronică a orașului/zonelor metropolitane.

Acum, sistemul dezvoltat de Primărie, STPT și SMTT permite călătorilor să utilizeze localizarea curentă pentru a planifica călătorii, să verifice notificările despre modificări sau întreruperi în circulație și să acceseze informații utile legate de transportul în comun. Harta actualizată poate fi consultată și pe site-ul stpt.ro. Dispozitivele GPS au fost montate pe toate cele 235 de mijloace de transport în comun care circulă pe cele 55 de linii, inclusiv pe liniile metropolitane. Datele GPS sunt furnizate de Orange România și Arobs Track GPS, iar platforma de gestionare a flotei, operată de STPT prin intermediul Tranzy.ai, a implementat astfel de soluții și în Cluj-Napoca, Iași, Chișinău și Botoșani.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009420 (s)