News Flash:

S-a lansat România Atractivă

Obiective din județul Timiș, integrate în planul de promovare națională și internațională al programului România Atractivă

17 Mai 2024
95 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro


Mai multe atracții din județul Timiș sunt incluse în planul de promovare atât la nivel național, cât și internațional al programului "România Atractivă". Acestea sunt împărțite în patru rute tematice: Ruta Bisericilor de Lemn, Ruta Castelelor, Traseul Gastronomiei Tradiționale Românești și Ruta Satelor cu Arhitectură Tradițională.

Printre aceste obiective turistice și culturale notabile se numără Biserica de Lemn "Adormirea Maicii Domnului" din comuna Racovița, Castelul Huniade, precum și experiența turistică Mic Dejun la Margina.

„România câștigă odată cu aducerea la lumină a comorilor locale existente în patrimoniul cultural. În egală măsură, câștigă și comunitățile locale în cadrul cărora acestea sunt prezente, care de acum își pot regândi strategia de dezvoltare economică, odată cu creșterea interesului din partea turiștilor și posibilitatea localnicilor de a iniția noi activități sau de a își pune în valoare produsele și serviciile existente”, afirmă Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.


Programul "România Atractivă" este alcătuit din 12 rute turistice tematice care străbat întreaga țară și includ 275 de obiective de vizitat. Aceste obiective sunt prezentate într-o platformă multimedia dedicată și vor fi, până în 2026, semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică.

Aceste rute turistice includ o varietate de atracții, precum castele, cetăți, conace, sate cu arhitectură tradițională, biserici fortificate sau de lemn, mănăstiri incluse în patrimoniul UNESCO, limesul dunărean și cel al provinciei Dacia, peisajul cultural din Delta Dunării sau gastronomia locală.

Pentru a facilita accesul la informații despre aceste obiective, a fost creată o bibliotecă digitală în premieră, disponibilă în mai multe limbi internaționale, în care este prezentată istoria detaliată a fiecărui obiectiv cultural.

Platforma multimedia "România Atractivă" este unică prin varietatea de conținut, incluzând video-uri, fotografii, tururi virtuale, animații 3D, ghiduri audio, texte și recenzii de utilizatori. Prin intermediul sistemului de geolocalizare, utilizatorii pot vizualiza obiectivele din apropiere, iar aplicația mobilă poate fi utilizată și în mod offline, permițând accesul la conținutul salvat chiar și atunci când telefonul nu are semnal.

Această platformă este disponibilă online prin intermediul website-ului și al aplicației mobile gratuite pentru iOS și Android, oferind informații utile și interesante pentru călătorii.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1527 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006131 (s)