News Flash:

Harta locurilor de colectare a deseurilor din Timisoara, facuta de un voluntar care a pedalat peste 460 de km

10 Noiembrie 2021
368 Vizualizari | 0 Comentarii
harta deseurilor

Cum ar fi sa avem o harta care sa ne arate unde putem arunca diferite gunoaie? De la sticle la ulei alimentar uzat, la deseuri voluminoase sau deseuri de constructii. Ei bine, exista una pentru Timisoara, creata de un voluntar care a donat-o primariei, anunta reprezentantii municipalitatii.
 
 
Raul Popadineti a realizat o harta a punctelor de colectare a deseurilor din oras, dupa ce a pedalat peste 460 de kilometri si a numarat 470 de puncte de colectare.

„Am pornit initiativa in februarie 2021, dupa ce mai multi prieteni mi-au pus intrebarea «Unde este cel mai apropiat punct de colectare pentru materialul X?». De multe ori nu stiam ce sa raspund, asa ca m-am pus sa aflu. M-am urcat pe bicicleta si am inceput sa ma plimb prin oras si sa mapez puncte de colectare/reciclare cu telefonul. Asa a luat nastere https://econub.com”, a povestit Raul.

Tanarul a completat harta cu reteaua de colectare a obiectelor de imbracaminte reutilizabile de la Caritas si vrea sa extinda harta cu puncte de colectare pentru baterii, becuri, medicamente expirate, lemn.

El pune la dispozitia altor dezvoltatori de aplicatii si toate datele pe care le-a adunat, care se gasesc pe portalul data.primaria.tm. Potrivit PMT, portalul de date deschise lansat deja de cateva luni gazduieste 31 de seturi de date despre infrastructura, servicii publice, mediu, sanatate.

„Pentru a deveni un oras inteligent, trebuie sa cream premisele pentru colectarea de date din diverse surse. La nivelul UE se vorbeste tot mai des despre conceptul de «digital twin», asa-zisa macheta digitala a orasului, care insumeaza toate datele care pot fi colectate despre oras si activitatea sa zilnica. Pe baza acesteia vom putea sa analizam probleme precum mobilitate, calitatea mediului sau infrastructura de colectare a gunoiului si sa gasim solutii pentru rezolvarea lor”, spune Val Muresan, consilier personal al primarului Dominic Fritz pe digitalizare si smart city.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)