News Flash:

Primele contracte semnate pentru terenurile pe Legea 15. Doar Catalin Iapa primeste parcela, dintre apropiatii lui Nicolae Robu

9 Noiembrie 2021
374 Vizualizari | 0 Comentarii
terenuri

Opt dintre cei peste 100 de tineri care asteapta de mai bine de patru ani sa intre in posesia terenurilor promise de fosta administratie au inceput saptamana cu bine. Reprezentantii primariei au semnat primele contracte de atribuire in folosinta gratuita a parcelelor in baza Legii 15. Sunt cei care au mers in instanta si au obtinut sentinte definitive. Ceilalti trebuie sa mai duca documente la primarie. Printre ei, si Catalin Iapa, fost consilier personal al lui Nicolae Robu si fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii.
 
 
„Am semnat primele 8 contracte de atribuire in folosinta gratuita a terenurilor in baza Legii 15/2003. Am promis, am facut. Urmeaza la semnat alte peste 100 de contracte pentru tot atatea familii de tineri. Spor la construit”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabara.

128 de tineri din Timisoara asteptau de mai bine de patru ani sa intre in posesia unor parcele de pe str. Ovidiu Balea promise de fostul primar Nicolae Robu in baza Legii 15/2003.

 

S-a facut o competitie de dosare, iar numele norocosilor au fost anuntate in martie 2017. Dupa ce pe lista initiala au aparut mai multi apropiati ai fostului primar si angajati din primarie, Nicolae Robu a decis sa scrie Agentiei Nationale de Integritate, cautand un fel de confirmare ca sa le poata da parcele gratuite. A venit tarziu raspunsul ANI.

Intre timp, unii dintre tinerii „norocosi” s-au saturat sa astepte cu 10.000 de euro blocati in conturi, una dintre conditiile impuse pentru competitia de dosare, asa ca au mers in instanta. Au fost deschise mai mult de 15 actiuni, din diverse motive, iar cativa au reusit sa castige si daune morale de 3.000 sau 5.000 de euro.

Grebla si Kristof au renuntat, Iapa primeste teren
Zece din cei care se aflau pe tabelul nominal initial au disparut de pe lista, unii dintre ei devenind deja proprietari de locuinte. Doi oameni din anturajul fostului primar Nicolae Robu s-au retras: Sanda Grebla si Robert Kristof. Cei doi au mers in primarie pe posturi de consilieri personali ai lui Robu si s-au angajat ulterior in institutia de pe C.D. Loga. Kristof a fost city manager al orasului, dar a decis sa plece din primarie dupa ce Nicolae Robu a pierdut alegerile, iar Grebla a ramas sef si in administratia Fritz.

Dintre apropiatii lui Nicolae Robu va primi o parcela pentru casa mult visata Catalin Iapa, fost consilier personal al acestuia si fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii. El este acum sef de serviciu la Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei.

Una peste alta, procedura extrem de complicata de fosta administratie a fost descalcita in sfarsit. Consilierii locali au votat recent „modificarea Tabelului nominal ierarhizat dupa punctaj al solicitantilor de teren conform Legii nr.15/2003 aprobat prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 127/27.03.2019, modificata prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Timisoara nr. 609/10.12.2019”.

Este ultimul tabel nominal cu tinerii beneficiari ai Legii 15. Totodata, a fost aprobata si „incheierea contractelor de folosinta gratuita si a proceselor verbale de atribuire a parcelelor conform repartizarii si a optiunilor beneficiarilor aprobati”.

Tinerii beneficiari au fost convocati ca in 15 zile sa duca documentele necesare la primarie: declaratia autentificata la un notar public ca nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala si dovada detinerii sumei de minim 40.000 de lei sau echivalent in valuta. Toate sunt necesare pentru contractul de folosinta gratuita si pentru procesul verbal de atribuire a terenului.

Ca sa beneficieze de terenuri, tinerii trebuiau sa aiba domiciliul in Timisoara, sa aiba sub 35 de ani si sa depuna o garantie de aproape 10.000 de euro, pentru a dovedi ca au posibilitatea sa inceapa lucrarile la casa mult dorita. De indata ce semneaza documentele pentru terenurile din zona Ovidiu Balea, cei 118 tineri au la dispozitie un an sa imprejmuiasca parcelele si sa inceapa constructia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005869 (s)