News Flash:

Primele doze de vaccin anti-Covid pentru copii ajung in Romania in perioada 21-25 ianuarie

11 Ianuarie 2022
367 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccinare

Ministrul Sanatatii anunta ca primele doze de vaccin anti-Covid pentru copiii cu varste intre 5-11 ani vor sosi in Romania in perioada 21-25 ianuarie. Se asteapta o transa de peste 110.000 de doze.
 
 
„In perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrata de catre producator prima transa de vaccin pediatric anti COVID-19 destinat vaccinarii copiilor cu varste intre 5-11 ani. Este vorba despre 114.000 de doze care vor fi distribuite la centrele de vaccinare pentru administrare la copiii din grupa de varsta mentionata”, se arata in comunicatul ministerului.

Comitetul de Coordonare a Campaniei Nationale de Vaccinare (CNCAV) a anuntat ca programarea in platforma se va putea face odata ce vaccinul va fi disponibil, insa aceasta nu este obligatorie. Va exista si posibilitatea vaccinarii la medicul de familie.

Copiii din categoria 5-11 ani vor fi vaccinati cu un ser Pfizer care vine intr-o doza mai mica fata de cea utilizata la persoanele de peste 12 ani. Copiii vor face si rapel, la 21 de zile.
„La copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani, doza de Comirnaty (Pfizer) este mai mica decat cea utilizata la persoanele cu varsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg). Riscul de miocardita la copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 11 ani este extrem de scazut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani. Doar 12 cazuri de miocardita au fost inregistrate la 8.7 milioane de doze administrate in SUA la aceasta categorie de varsta”, transmit reprezentantii Platformei RO Vaccinare.

Ministerul Sanatatii a realizat un document cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre vaccinurile impotriva COVID-19 la copii. 

Vaccinarea copiilor la Timisoara
Autoritatile locale au decis intr-o intalnire anticipativa valului V locatia pentru vaccinarea copiilor cu varste intre 5-11 ani, intr-un loc special amenajat la Spitalul „Louis Turcanu”. Sunt insa probleme cu alocarea personalului.
„Este o problema, deoarece medicii trebuie sa preia din personalul limitat pe care il au. Nu e vorba ca nu se doreste sa se faca vaccinarea, dar e o activitate care vine in plus pe un spital care oricum este sub presiunea evaluarilor, fiindca toti copiii au fost evaluati in pandemie acolo, toti parintii s-au dus cu copii acolo la inceput. Noi am pus la dispozitia lor containere de-a lungul timpului, unde au desfasurat diverse activitati, si probabil si aceasta vaccinare va avea un circuit special, separat de toate celelalte, se va face tot intr-un asemenea container”, a explicat Ovidiu Draganescu, subprefectul judetului Timis.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005105 (s)