News Flash:

Pregatiri de valul V in Timis. Se deschid opt centre de evaluare Covid pentru a scadea presiunea pusa pe spitale

7 Ianuarie 2022
495 Vizualizari | 0 Comentarii
valul 5

Pacientii cu coronavirus urmeaza sa fie evaluati, inainte de toate, in centrele Covid-19, care se vor deschide in toata tara. Vor fi opt astfel de centre in Timis, unde pacientii vor avea parte de investigatii medicale si prescriptii.
 
 
Opt centre de evaluare Covid-19 se vor deschide in spitalele din judet. Locatiile au fost alese in urma unei intalniri cu managerii spitalelor din Timisoara si conducerea Prefecturii Timis.

Aici vor sosi pacientii cu test pozitiv care vor avea parte, pe langa evaluarea starii generale, de investigatii si analize speciale. Centrele vor tria cazurile, pentru a nu se pune presiune direct pe spitale.

Centrele vor functiona in urmatoarele spitale:

in Timisoara: Spitalul „Victor Babes”, Spitalul Judetean, Spitalul CFR si la spitalul de campanie a Spitalului Militar de pe stadionul CFR.
in judet se vor organiza centre de evaluare Covid-19 la Spitalul Municipal Lugoj si la spitalele orasenesti Sannicolau Mare, Jimbolia si Deta.
Cum functioneaza centrele
Centrele vor fi facute in interiorul spitalelor, cu circuite separate. Programul lor va fi coordonat, pentru ca pacientii sa nu astepte si sa nu suprasolicite serviciul de Ambulanta.

„Centrele sunt propuse sa fie facute in interiorul spitalelor, la Spitalul Judetean va fi in cadrul ambulatoriului principal, cu circuite separate pentru pacientii Covid pozitivi care se incadreaza in limitele evaluarii. Bolnavii care au fost deja testati pozitiv si au fost vazuti clinic de medicul de familie, dar au o forma usoara sau medie, fara factori de risc si sunt ingrijiti la domiciliu, vin periodic la medicii specialisti ai spitalelor.

Pe langa anamneza pe care o fac medicii, li se recolteaza analize si se efectueaza imagistica specifica acestei patologii, in functie de tipul de pacienti si severitatea bolii. Dupa aceasta vizita, pacientii primesc prin intermediul medicilor de familie rezultatele cu, cel mai adesea, schimbare de tratament, si indicatii – daca este nevoie de internare. […] Programul centrelor va fi coordonat intre toate centrele ca sa putem sa acoperim toti pacientii care au nevoie de evaluare, ca sa le facem viata mai usoara, sa nu astepte mult si sa nu fie presiune pe ambulante”, explica Raul Patrascu, managerul spitalului Judetean Timisoara.

Specialistii din judet spun ca oamenii pot veni aici inclusiv cu masina personala, daca nu au nevoie de oxigen. Oamenii vor fi evaluati de catre medici specialisti.

Data la care aceste centre de evaluare Covid se vor deschide va fi stabilita oficial printr-un Ordin de Ministru.

Atentionare pentru populatie
In preajma valului V, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Timis atentioneaza populatia sa fie precauta si le recomanda oamenilor o serie de masuri.

„Apelul nostru este de a respecta regulile care sunt de baza, chiar daca sunt simple, ele sunt foarte importante: purtatul mastii, distantarea – acum este momentul de a renunta la reuniuni si de a mentine o distanta intre noi, tocmai pentru a scadea riscul de infectare. Incercam sa prevenim cazurile grave prin aceste evaluari care se fac din timp”, transmit reprezentantii DSP.

La Timisoara a fost anuntat cu putin timp in urma primul caz de infectare Omicron la un baiat de 18 ani cu istoric de calatorie in Italia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005107 (s)