News Flash:

Certificatul Covid trebuie generat din nou dupa efectuarea dozei booster. Lista centrelor de vaccinare din Timis

10 Ianuarie 2022
470 Vizualizari | 0 Comentarii
certificat covid

Doza de rapel booster sau doza trei, care le este recomandata celor care au schema de vaccinare primara completa, aduce schimbari in generarea certificatului digital Covid. Astfel, cei care isi fac aceasta doza trebuie sa descarce un nou certificat de vaccinare.
 
 
Doza booster este doza recomandata de autoritati pentru persoanele vaccinate cu schema completa, administrata la sase luni de la efectuarea schemei primare. Aceasta doza a fost introdusa pentru a creste protectia impotriva tuturor variantelor SARS-CoV-2, inclusiv impotriva variantei Omicron.

Un nou certificat Covid
Persoanele care fac doza trei trebuie sa stie ca, odata efectuata, este nevoie de generarea unui nou certificat digital Covid din aplicatie, transmit cei de la Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea (CNCAV).

In Romania, pentru doza trei sunt autorizate vaccinurile Comirnaty de Pfizer BioNTech, Spikevax – Moderna si Janssen – Johnson & Johnson. Singura diferenta fata de schema de vaccinare primara este pentru persoanele care au efectuat doua doze cu ser Moderna si doresc sa le fie administrat acelasi tip de vaccin. In aceasta situatie, doza Moderna este injumatatita.

Recomandarea autoritatilor nationale implicate in campania de vaccinare este ca boosterul sa fie efectuat cu un ser pe baza de ARN mesager (Pfizer sau Moderna).

Unde se poate efectua doza trei
La fel ca pana acum, oamenii se pot vaccina in centrele de vaccinare vizibile in platforma online sau in cabinetele medicilor de familie. Programarea nu este obligatorie.

In Timisoara functioneaza 12 puncte, majoritatea cu program de 12 ore, de la 8 la 20 astfel:

Bega-Tehnomet (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson)
Drive Thru- City (Pfizer, Johnson & Johnson)
Drive-Selgros (Pfizer, Johnson & Johnson)
FITT (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson)
Incuboxx (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson)
Iulius Mall (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson)
Vox Technology ( Moderna, Johnson & Johnson)
Muzeul De Tramvaie (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson)
Medlife (Pfizer)
Spitalul CFR (Pfizer) – program 9-17; inchis sambata si duminica
Spitalul Judetean (Pfizer, Johnson&Johnson)
Spitalul Militar (Pfizer, Johnson&Johnson)
Cinci centre de vaccinare functioneaza si in zona periurbana a Timisoarei, la Mosnita Veche, Sag, Giroc, Ghiroda si Dumbravita, iar alte zece raman active in orasele din judet. 


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005891 (s)