News Flash:

Festival de Arta Romaneasca. Doua zile cu spectacole online, sustinute de elevii Liceului de Arta „Ion Vidu”

2 Decembrie 2021
441 Vizualizari | 0 Comentarii
festival

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Liceul de Arta „Ion Vidu” din Timisoara si Inspectoratul Scolar Judetean Timis organizeaza Festivalul de Arta Romaneasca. Sunt pregatite doua concerte online. Elevii vor interpreta creatii vocal-instrumentale romanesti, vor fi prezente piese interpretate la taragot si instrumente traditionale. Cei de la sectia de coregrafie vor incheia cu doua numere de dans.
  
Pe 1 si 2 decembrie, de la ora 18 va incepe Festivalul de Arta Romaneasca online, pe pagina de Facebook si YouTube a institutiei de invatamant „Liceul Ion Vidu”.

Primul eveniment este un Recital Cameral, sustinut de elevii Liceului de Arta „Ion Vidu”, exclusiv cu creatii vocal-instrumentale romanesti prin compozitori ca: George Enescu, Ciprian Porumbescu, Ion Scarlatescu, Vasile Jianu, Martian Negrea, Tiberiu Brediceanu, Vasile Ijac, Sabin Pauta. In deschiderea concertului se va intona Imnului Romaniei, interpretat de Orchestra de suflatori „Vidu Band”. Programul se completeaza cu un moment teatral, dedicat poetului George Cosbuc, sustinut de elevii clasei a XI-a, de la sectia de arta dramatica.

Al doilea eveniment din cadrul festivalului este un Spectacol de Arta Romaneasca Traditionala. Vor canta elevii de la sectia de muzica vocal-traditionala romaneasca, alaturi de Ansamblul folcloric al claselor IX-XII. Vor fi prezente si piese interpretate la taragot si instrumente traditionale (fluier si caval). Sectia de coregrafie va incheia cu doua numere de dans romanesc.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1435 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006113 (s)